Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Didim’de Fener Alayı düzenlendi. Didim Belediyesi önünde başlayan yürüyüş öncesinde Dev Türk Bayrağı ile Atatürk Portresi Didimlilerce taşındı. Motosiklet ve bisikletli ekipler yürüyüşe destek oldu.
  Yürüyüşe, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, CHP’li Meclis Üyeleri de katılırken, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle binlerce Didimli marşlar eşliğinde yürüdü. Cumhuriyet caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden devam eden yürüyüş, marşlar ve sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Kent Meydanı'nda sona erdi.

“ÜLKEMİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Meydanda toplanan binlerce Didimliye seslenen Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, “Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyet'in 15. yılında yaptığı konuşmasında, 'Çok işler yaptık ama en önemlisi Cumhuriyet'i ilan ettik' demiştir. Kurulduğu ilk günden bu yana 94 yıl geçti ama kurulduğu günden bu yana bu düşmanlık bitmedi. Bu Cumhuriyet'i korumak ve kollamak için ant içmiş insanlar, bunu her zaman fark etti. Her zaman uyanık olmak ve ülkemizi korumak zorundayız. Ulu Önder Cumhuriyeti kurdu, kısa sürede bir çok şeyi gerçekleştirdi. Bize ise tek şey kaldı. O da çalışma. Eğer bu topraklarda özgür şekilde Laik Cumhuriyet'imizi koruyorsak, yanındaki bir avuç insanın ona güvenmesiyle oldu. Cumhuriyet mazlum insanların da umudu oldu. Bize bu özgür günleri veren Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi şükranla yad ediyorum" dedi. 
  Konuşmanın ardından Ses Sanatçısı Figen Biricik sahne aldı. Biricik seslendirdiği parçalarla konsere katılanlara hoş dakikalar yaşattı.