İmer’i üniversiteye davet eden Aldemir, tüm masrafları kendisinin üstleneceğini söyledi. Çine ilçesinde yaşayan Netice İmer, taşikardi hastalığı nedeniyle kalp ritmi 300’ün üzerine çıktığı için geçen yıl eşinin bankadan çektiği kredi ile ameliyat olmuştu. Kalbinde paralel bir damar daha bulunduğu için rahatsızlığı geçmeyen İmer, ikinci kez ameliyat masasına yatmış ancak hayati risk nedeniyle ameliyatı tamamlanmadan işlem sonlanmıştı.

SES GAZETESİ DUYURMUŞTU

İmer, üçüncü ameliyatını olabilecek maddi gücü kalmadığı için Çine'de bir köftecide çalışmaya başladı. Kaşık-bıçak silip, masaları temizleyerek kazandığı yevmiye ile ameliyat parası biriktiren İmer’in yaşam hikayesini Ses Gazetesi okurlarına duyurmuştu. Ses Gazetesi aracılığıyla kalp ameliyatı olabilmek için yardım isteyen İmer’e, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir sahip çıktı.

TÜM MASRAFLARI ÜSTLENDİ 

Aileyi telefonla arayıp üniversiteye davet eden Aldemir, tüm ameliyat masraflarını kendisinin üsleneceğinin müjdesini de verdi. İmer’in sağlığına kavuşması için gereken her şeyi yapacaklarını dile getiren Rektör Aldemir, “Bu konuyu çok önemsiyorum. Hanımefendinin yaşama tutunmak için gösterdiği azim herkese örnek olmalı. Kendisini yürekten kutluyorum. Bu konuda ben de aileye ulaştım. Ameliyat masrafları konusundaki giderleri devlete ve üniversiteye mal etmeden ne gerekiyorsa şahsım adına yapacağım. Netice hanımın üniversitemiz hastanesinde kontrolden geçirilmesi için de Başhekim ve Tıp Fakültesi Dekanına talimat verdim” dedi.