Toplantıya AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin soruları ve AK Partili Bülent Sayar ile Başkan Özcan arasında geçen diyaloglar damga vurdu. Nazilli Belediye Meclis Salonunda, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan başkanlığında Mayıs ayı meclis toplantısının 2’nci birleşimi, CHP'li Ulvi Yıldırımkaraman hariç bütün üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda ilk oturumda imar komisyonuna sevk edilen ek gündem maddesi, Dallıca Mahallesi 785 No’lu parseldeki uygulama imar planı değişikliğine ilişkin karar görüşüldü. Tek maddenin görüşüldüğü toplantıda karar oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının ardından söz alan AK Partili Meclis üyesi Bülent Sayar, imar konusundan yerel basına yansıyan bir takım haberlere kadar birçok konu üzerinden Başkan Özcan'ı soru yağmuruna tuttu. Sayar, bir önceki oturumda görüşülen Pirlibey Mahallesi Arıtma Tesisi’nin biteceği süreye ilişkin kesin tarih verilmesini istemesi ile soğuk rüzgarların esmesine neden oldu. İlk olarak karara bağlanan Dallıca Mahallesi'ndeki imar planı değişikliğine ilişkin slaytlı anlatım isteyen meclis üyesi Sayar, imar konularının detaylandırılmasını talep etti.

"PİRLİBEYLİ VATANDAŞALAR 5 YIL BEKLEMESİN"

AK Partili Bülent Sayar, birinci oturumda görüşülerek karara bağlanan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü’nün Nazilli Belediyesi'ne sunduğu Pirlibey Mahallesi Bayram Camii mevkiinde bulunan 11 bin 631 metrekarelik alan üzerinde atık su arıtma tesisi yapma talebi üzerine arazinin 19 yıllığına bedelsiz olarak tapu tahsisi yapılması maddesini tekrar gündeme getirerek maddeye sözlü şerh koydu. Tesisin bitme süresinin belirtilmesini talep eden Sayar, "Bu tesisi ASKİ'ye devredip beklemenin bir anlamı yok. 5 yıl beklemek yerine 2 yılda bitecek gibi bir ifadeyle belli bir süre koyarsanız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Hizmet hızlandırılsın istiyoruz. Yapılma şerhinin yanına yapılma süresini de belirtelim. Pirlibeyli vatandaşalar da 5 yıl beklemesin" dedi.

"3 MÜDÜRLÜK AÇTIK, BUNA GEREK VAR MIYDI?"

Bülent Sayar; "Seçimlerin üzerinden 40 gün geçmesine rağmen, halen belediyenin borçlarını açıklamadı" diyerek gündemdeki borç iddialarına dikkat çekerken, meclisin belediye borçlarına, çalışan işçi sayısına, bankamatik memurlarına ilişkin bilgilendirilmesini talep etti. Sayar, "Şeffaf belediyecilik dediniz. Bunu gerçekleştirmenizi istiyoruz. 95 milyon gelirin, 110 milyon giderin olduğunu biliyoruz. Bunca gidere rağmen bir önceki oturumda 3 tane müdürlük açtık. Buna gerek var mıydı? Bunları kesin bütçeden sonra yapabilirdik" dedi.

"HİÇ BİR ZAMAN İFTİRADA BULUNMADIM"

Meclis üyesi Sayar’a yönelik "30 günlük belediye yönetiminden 10 yılın hesabını soruyorsunuz" diyerek sorulara açıklık getiren Başkan Özcan, “Önceden de bu soruları soruyordunuz cevap alamıyordunuz. 30 günlük bir belediyeden 10 yılın hesabını soruyorsunuz. Ben sizin ne yaptığınızı, ne yapmaya çalıştığınızı da biliyorum. İç siyasetinizi de biliyorum. Teşkilat olarak geldiğinizde de konuştuk. Faturalar gelmeye devam ediyor. Ben bir hukukçuyum. Mesleğim ve kişiliğim gereğince hiç bir zaman iftirada bulunmadım. Elimde belge varsa konuştum, yoksa sustum. Bu işlerle ilgili incelemeler devam ediyor. Sakladığımız gizlediğimiz bir şey yok. Sonuçlandığında önce sizlerle sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Doğrusu için uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

"NAZİLLİ’NİN MALI NAZİLLİ’DE KALMASI GEREKİR"

MHP’li meclis üyesi Mustafa Akkaya da söz alarak basında yer alan Nazilli Belediyesi’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi ile mahkemelik olduğu otogar, mezbaha, Atatürk Parkı gibi yerlerden davayı geri çektiğini iddia ederek, Başkan Özcan'ın bu konulara açıklık getirmesini istedi. Akkaya, “Nazilli’nin malı Nazilli’de kalması gerekir. Biz bunu savunuyoruz farklı bir düşünce olursa öğrenmek istiyoruz" ifade etti.

“GAZETELERDEN DEĞİL BİZLERDEN DUYACAKSINIZ”

Belediye malları için çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Özcan, "Taraflar arasında görüşmeler devam ediyor. Bir kısmında mahkemeler son aşamaya gelmiş. Ne olur ne olamaz değerlendirmeler içerisinde. Farklı bir düşüncemiz olursa mutlaka meclise taşınacaktır. Gazetelerden değil bizlerden duyacaksınız" ifadelerini kullandı.