Aydın’ın Efeler ilçesinde Salı günü annesiyle birlikte ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Dahiliye Bölümü'ne giden Iraklı bir kız çocuğunda, bulaşıcı kızamık tespit edildi. Hava yoluyla bulaşıcı bir hastalık olan kızamık dolayısıyla, hastanede alarm verildi. Aynı çocuğun Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne de gittiğinin tespit edilmesi üzerine, iki hastanede hummalı bir çalışma başlatıldı.

AYNI GÜN BAŞVURANLAR TESPİT EDİLDİ

Aydın Sağlık Müdürlüğü koordinesinde önlem amaçlı, ADÜ Hastanesi Dahiliye Bölümü ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne Salı günü başvurup tedavi alan bütün hastalar tek tek tespit edildi. Aydın Geri Gönderme Merkezi’nde kalan Iraklı kız çocuğu ile aynı ortamda bulunduğu değerlendirilen isimler Aydın Toplum Sağlığı Merkezi’ne bildirilirken, bu kişiler telefonla aşıya çağrıldı. Hastanelerde o gün çalışan sağlık personeli ve Geri Gönderme Merkezi görevlilerine de koruyucu aşı yapıldı.

TOPLUM SAĞLIĞINDA YOĞUNLUK OLUŞTU

Toplum Sağlığı Merkezi’nden gelen telefon ile telaşa kapılan birçok kişi aşı için aynı anda merkeze başvurunca, ciddi bir yoğunluk oluştu. Salı günü ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi olan ve telefonla aranarak aşıya davet edilen ismini vermek istemeyen bir kişi, yaptırdığı aşı sonrası, "Telefon ile ciddi bir panik yaşadım. Kızamık hava yoluyla bulaşan bir hastalık. Kendimi geçtim Iraklı bir çocuktan bana bulaşan hastalık, çevremdekilere de bulaşabilirdi. Aşıyı yaptırınca açıkçası rahatladım. Yetkililere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

"ENDİŞEYE GEREK YOK"

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, kızamık hastalığının Türkiye’de görülmeyen bir hastalık olduğunu hatırlatarak, “Kızamık görülen çocuğumuz ayakta tedavi edildi. Hastanede yatmasına bile gerek görülmedi. Fakat her türlü ihtimali de göz önüne alarak gerekli prosedürleri yerine getirdik. Endişe edilecek, korkulacak bir durum söz konusu değil. Ülkemizde görülen bir hastalık değil kızamık. Fakat o kızımızla aynı ortamda bulunmuş bir kişinin dahi muzdarip olmaması için gerekli her türlü çalışmamızı yaptık” şeklinde konuştu.