Yenicami Mahallesi, Adnan Kahveci Bulvarı üzerindeki bir pastanede düzenlenen ilk kongreye, derneğe kayıtlı 35 üyenin çoğunluğu katıldı.
  Divan Başkanlığı'na Nebahat Erten’in seçilmesiyle başlayan kongrede, saygı duruşu yapıldıktan sonra Kurucu Başkan Günnur Özgen bir konuşma yaptı. Özgen, Yörük duası ve Yörüklerin tanımını içeren konuşmasında, “Kuruluş çalışmalarımızın ardından yöremizde yapılan birçok Yörük, Türkmen etkinliğine katılarak derneğimizi tanıtmaya çalıştık. Yeni dönemde de bu çalışmalarımızın yanı sıra, Söke’de derneğimizin tanıtımı için tüm mahallelerimizi gezerek üye sayımızı arttırmayı, Yörük kültürünü yaygınlaştırmayı, aramızda dayanışmayı geliştirmeyi ve Söke’nin şanına yakışır Yörük şenlikleri yapmayı hedefliyoruz. Kuruluş çalışmalarını henüz tamamladığımız için geride kalan beş, altı aylık dönemde pek aktif olamadık.Yeni dönemde derneğimizin ve Yörük, Türkmen kültürünün tanıtımına hız vereceğiz” ifadelerini kullandı. 
  Açık oylama yöntemiyle yapılan seçimlerde Dernek Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine, Günnur Özgen, Sami Karagöz, Şule Akalın, Deniz Aydın, Çağdaş Özbalcı; Denetleme Kurulu Asil üyeliklerine de, Nebahat Erten, Gülhan Selçuk ve Oğuz Bakanoğlu seçildi.
  Seçimlerin ardından değerlendirme yapan Günnur Özgen, “Şahsıma ve yönetimime verdiğiniz güvenoyu için teşekkür ederim. Yeni dönemde hep birlikte güzel işler yapacağız” dedi.
  Göreve seçilen yeni yönetimin bu hafta içinde toplanarak aralarında dernek başkanı, başkan yardımcısı ve katip üyeyi seçecekleri öğrenildi.