Kuşadası Kaymakamlığı’nda düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından Atatürk Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Radar Komutanı Binbaşı Uğur Ünlü, Kuşadası Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Murat Genç, Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadası İlçe Jandarma Komutanı Murat Şahin, Kuşadası İlçe Jandarma Özel Koruma Komutanı İzzet Yüksel, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

"EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM"

Geçtiğimiz yıllara oranla daha geniş katılımın olduğu kutlamalarda vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile alanları doldurdu. 
  Törende konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük fedakarlıklar sonucu kurulduğunu ifade ederek, "94 yıl önce bugün, milletçe uluslararası toplumun bağımsız ve onurlu bir üyesi olarak yaşama irademizi tüm dünyaya duyurmak üzere kabul ve ilan ettiğimiz Cumhuriyet'imizin sonsuza dek yaşaması ve gelişmesi dileğiyle bu en büyük günümüz olan Cumhuriyet'i en içten dileklerimle kutluyorum. Binlerce yıllık tarihinde sayısız uygarlık, devlet ve imparatorluk oluşturmayı başaran Türk Ulusu, Cumhuriyet'i de büyük bir kahramanlık destanı sonucu kurmuş ve bugünlere taşımıştır. Kurtuluş Savaşı'mızın zaferle sonuçlanmasının hemen ardından Büyük Atatürk 29 Ekim 1923 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu bütün dünyaya duyurmuştur. Bugün biz atalarımızın bizlere emanet ettiği o Cumhuriyet'i koruyoruz” dedi.

YÜRÜYÜŞE YATLAR DA EŞLİK ETTİ

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un konuşmasının ardından, kutlamalar, çeşitli grupların halk oyunları gösterileri ve okunan şiirlerle devam etti. Törende Aydın ili genelinde düzenlenen '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' ve 'Milli İradeye Sahip Çıkma' temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren Kuşadalı öğrenciler Nurhayat Bilgen, Buket Eren, Şahin Kestaneci, Mertcan Aksaray, Edanur Şişman, Pınar Ece Yünaçar, Aybüke Baysal, Ercin Burlan ve Ayşegül Simav’a, protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Törenin ardından Kuşadası Belediye Bandosu eşliğinde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe denizden yatlar da eşlik etti

KUTLAMALAR AKŞAM DA SÜRDÜ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam da devam etti. Gündüz yapılan törenin ardından akşam çok sayıda Kuşadalının katılımıyla Kısmet Otel Kavşağı'ndan başlayan Cumhuriyet yürüyüşü ve ardından İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda düzenlenen Ege İpek Yolu Orkestrası konserine vatandaşların ilgisi büyük oldu. Kortejde yer alan fener alayı, motosiklet ekibi, Kuşadası Belediye Bandosu, Şehit Kaya Aldoğan Lisesi Veteran Bandosu ve Kurtuluş Savaşı'nı temsil eden canlandırmalar, renkli görüntülere sahne oldu. Kısmet Otel Kavşağı'ndan başlayan yürüyüş İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda son buldu.
  Düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşü kortejine Türk bayrakları ile çok sayıda vatandaşla birlikte Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, eşi Nil Kayalı, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Ayşe Şerifoğlu, Tufan Asrav, Muzaffer Eryiğit, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Kuşadası’nın kardeş şehirlerinden gelen temsilciler Prizren Belediye Başkanı Prof. Dr Ramadan Muja, Sinaia Belediye Başkanı Vlad Oprea, Tirgu Mureş Belediye Meclis Üyeleri Csiki Zsolt, Calin Moldovan, Monterey Kardeş Şehir Derneği Üyesi Nurten Atila ve Kuşadası Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı.

İPEK YOLU ORKESTRASI COŞTURDU 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saat 20.00’de İsmail Cem Dostluk Meydanı’nda, 7. Ege Art Sanat Günleri programı kapsamında düzenlenen Ege İpek Yolu Orkestrası Cumhuriyet Konseri'yle devam etti. Konsere katılan Kuşadalılar, Şef Şinasi Çilden yönetimindeki Ege İpek Yolu Orkestrası tarafından seslendirilen, Cumhuriyet dönemi Türk klasik müzik bestecilerinin eserleri, sevilen türküler ve marşlarla Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

"SONSUZA DEK YAŞATMALIYIZ"

Konserde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirasının Cumhuriyet olduğunu belirterek, “Tüm Cumhuriyet sevdalısı Kuşadalıların, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Böylesine güzel ve coşkulu bir günde davetimizi kırmayarak bizlerin yanında bulunan kardeş şehirlerimizin temsilcilerine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Cumhuriyet bize Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. Türk Ulusuna çağdaş medeniyet olma kapılarını açan en büyük unsurdur. Böyle bir değere el birliğiyle sahip çıkmalı ve sonsuza dek yaşatmalıyız” ifadelerini kullandı.