Uzun bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar büyükşehirlerden sahil kesimlerine akın etti. Bayram boyunca oteller ve turizm tesislerinde doluluk oranı yüzde yüze ulaşan Kuşadası ve Didim’de sahillerde de adım atacak yer kalmadı.

SAHİLLERDE İNSAN SELİ 

Ramazan Bayramı dolayısıyla Kuşadası’na gelen tatilciler, sahillerde yoğunluk oluşturdu. Kuşadası'ndaki yerli ve yabancı turistler, Kadınlar Denizi Plajı ile Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'ndaki koyları doldurdu. Tatilcilerin en çok tercih ettiği yerlerden olan Didim’de Altınkum plajında tatilcilerle doldu taştı. Altınkum plajında yer bulamayanlar Cennet Koy, Yeşilkent plajları, Sağtur plajları ile Akbük bölgesindeki halk plajlarında denize girmeyi ve güneşlenmeyi tercih etti. Yaşanan yoğunluk işletmelere yansırken turizmciler çifte bayram yaptı.

TURİZMCİLER MEMNUN 

Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, 9 günlük tatilde Kuşadası’nın nüfusunun 1.5 milyonu aştığını belirterek, “Otellerimiz 9 günlük bayram tatilinde yüzde 100 doluluğa ulaşmış durumda. Güzel bir bayram geçiriyoruz. Haziran ayı ile birlikte turizmde ciddi bir toparlanma oldu.  Kuşadası gibi Didim için de aynı durum geçerli. Ramazan bayramı turizme bereket getirdi” dedi.

"OTELLERİMİZ TAMAMEN DOLDU"

Kuşadası Turizm Derneği Başkanı Bülent İlbahar ise “9 günlük bayram tatili otellerdeki doluluk oranını artırdı. Günübirlikçi tatilcilerin ve son dakika rezervasyonu yapanların da tercihiyle otellerimizin tamamen doldu. Kuşadası'nın nüfusun tatilciler ve günübirlikçilerle birlikte 1 milyona ulaştı" diye konuştu,