Nazilli’de başarılarıyla göz dolduran Fen Lisesi, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın 4’üncüsüne imza attı. Okul bahçesinde düzenlenen ve açılışını Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük'ün yaptığı fuara, Nazilli Belediyesi'nin İYİ Parti'li Meclis Üyesi Tuncay Ayas, Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, Nazilli Eğitim Bir-Sen temsilcileri, diğer okulların müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. 38 projenin yer aldığı sergide görsel şova yönelik ortaya koyulan projeler, sözel derslere yönelik projeler ve çeşitli yarışmalarda ödül alan projeler sergilendi.

"FEN LİSEMİZİN BAŞARISI BİZLERİ GURURLANDIRIYOR"

Açılışta konuşan Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Fen Lisesi’nin hazırladığı proje ve sunumları hayranlıkla dinlediğini ifade etti. Kaymakam Küçük, “Çok güzel sunumlar yaptılar. Tüm koordinatör öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimize yön verecek olan kişiler. Onlardan büyük beklentiler içerisindeyiz. Gerçekten Fen Lisemizin hem akademik anlamdaki başarısı, hem de sosyal alanlardaki başarısı bizleri gururlandırıyor. Buradaki sergide Çin’de derece yapan proje ve Türkiye çapında söz sahibi olan proje dahil olmak üzere birçok projeyi arkadaşlar bizlere sundular. Bunlar Türkiye’nin geleceğine yönelik olan bizlerin çıkış yolu olarak sanattan, bilimden ve teknolojiden yararlanarak toplumsal sorunlara çözüm bulma yollarının birer ürünü. Hem sosyal, hem teknik, hem de bilimsel alandaki bugünkü projeleri görmüş olduğumuzda gençlerimizin ne kadar öğrenmeye meyilli olduğunu, faydalı işler yapmaya çaba harcadıklarını görmekten mutluluk duyduk” ifadelerini kullandı.

PSİKOLOJİK KONULARI İRDELEYEN PROJEYİ BEĞENDİ

Fuardaki tüm projelerin birbirinden başarılı olduğunu kaydeden Küçük, kendisinin ise en çok sosyal sorumluluk anlamında psikolojik projeyi beğendiğini ifade etti. Kaymakam Küçük, şunları kaydetti: "Hepsi birbirinden güzel ama benim en son proje çok hoşuma gitti. Sosyal sorumluluk anlamında toplumsal sorunlara eğilim anlamında en son bölümdeki psikolojik konuları irdeleyen proje, benim daha çok hoşuma gitti. Çünkü teknik konulardaki sorunlara çözüm üretebiliyorsunuz ama günümüzdeki problemlerin çoğunun kişilik problemlerinden ya da iletişim problemlerinden kaynaklandığını düşündüğüm için, ben bu projeyi daha çok önemsedim."