Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, giyim kuşamdan gıdaya, tatlı şekerlemeden kuruyemişe kadar her sektörden esnaf ve sanatkarların Ramazan Bayramına ve yaz sezonuna hazır olduğunu belirterek, Didim ekonomisine katkı sunulması ve yerel ekonominin güçlendirilmesi adına alışverişlerde yerel esnafın tercih edilmesi çağrısında bulundu.

ESNAFIMIZ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Erul, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili ve yaz sezonun başlaması nedeniyle piyasalarda göze çarpan bir hareketlik yaşandığını ifade ederek, özelikle tatlı, şekerleme, gıda ve giyim kuşam olmak üzere her sektörden esnaf sanatkarın bayram dönemi için hazırlıklarını tamamladığını söyledi. Ramazan Bayramı alış verişlerinde özellikle çocuklu aileler için ayakkabı ve giyim kuşamın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Erul, bayram bereketinin giyim kuşamın dışında oyuncak, tatlı, şekerleme, lokum, kuruyemiş ve taze sebze meyve ile tüm gıda sektörüne de önemli ölçüde yansıdığını vurguladı.

"MÜŞTERİYE ÖNEM VERİN”

9 günlük bayram tatili öncesi piyasalarda yaşanan hareketlilik nedeniyle esnaf ve sanatkarlara bir dizi uyarıda da bulunan Erul, “Sayıları hızla artan AVM'lerle birlikte rekabet şansı hayli azalan esnaf sanatkarlarımız için bayramlar bir fırsat. Bu anlamda esnaf sanatkârlarımızın bayram alış verişlerinde müşteri memnuniyetine önem vermelerini, tüketicilere rahat alış veriş imkânı sunmalarını bekliyoruz. Müşteri memnuniyeti, satışın gerçek yükünü taşıyan omurgasıdır. Eğer esnafımız müşteri sadakati ve müşteri memnuniyeti oluşturamazsa, müşterilerini kaybederler. Esnafımızın amacı müşteri ihtiyaçlarını karşılamaktır. Yeni müşteri kazanmak, eskisini elde tutmanın beş katına mal olur. Bu nedenle müşteri ile ilişki çok önemlidir. Hemşerilerimizin de alış verişlerinde AVM'leri değil, ilçe ekonomisine katkı sunulması, ilçe ekonomisinin güçlendirilmesi adına yerel esnafı tercih etmelerini bekliyoruz" dedi.