Şener, son yıllarda gazetecilere karşı fiziki saldırıların arttığını, haddi aşan, küfürlü ve tehdit içeren açıklamaların yapıldığını belirtti.
  Şener açıklamasında, şunları kaydetti: “Şu unutulmasın ki, basın, bir ulusun sesidir, aynasıdır. Basın mensubu da bu anlayışla görevini yapandır. Gazeteci, anayasadan aldığı hakla kimseden emir almaz, kimsenin hoşuna gitsin diyerek haber yapmaz. Gazeteci, sorumluluk anlayışıyla, haber değeri olduğuna inandığı bilgiyi okurlarına, dinleyicilerine veya izleyicilerine aktarmak için çalışan kişidir. Mesleki tanıtımı özetle budur. Yapılan haber, bazılarının hoşuna gitmeyebilir, canını sıkabilir, konumunu sarsabilir. Ancak böyle bir haber yaptı diye kimsenin gazeteciye, özellikle sosyal medya üzerinden küfür edemeye hakkı yoktur. Gazeteciye 'Şunu yaz, bunu da yaz' diyemez. Kimse gazetecinin yalnız olduğunu sanmasın. Onun arkasında adaletiyle ve okurlarıyla kamu vardır. Onun arkasında üyesi olsun ya da olmasın meslek kuruluşları vardır." 

"GAZETECİLER OLARAK ÖZÜR BEKLİYORUZ"

Açıklamasında basın mensuplarına yönelik tasvip edilemeyecek tutum ve söylemlere örnekler de veren Şener, "Doğru, tarafsız yapılan bir haber için gazetecinin ilk dayanağı kanunlardır. Kanunlarla gazeteci mesleğini icra ederken, sivil toplum kuruluşlarıyla da sesini duyurur. Aydın’ın Nazilli ilçesinde son yaşanan ve bir gazeteci meslektaşımızın yaptığı haber nedeniyle, üstelik de bir eğitimci tarafından sosyal medya üzerinden yapılan küfürlü açıklamayı şiddetle kınadığımızı belirtirken, gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını bilmenizi isteriz. Yine Koçarlı ilçesinde, stadyumdaki soyunma odalarıyla ilgili olarak bir gazetecinin konuyu gündeme getirmesi sonucu, yine ilçe sorumlusunun gazeteciyi argo ifadeler kullanarak rencide etmesini de şiddetle kınadığımızı, ilgili kişilerden gazeteciler olarak da en kısa sürede özür beklediğimizi kamuoyunun dikkatine sunarız” ifadelerini kullandı.