Bartın’da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Kick Boks Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi olan Emel Urfalıoğlu, başarılarıyla adından söz ettiriyor. Emel, 5 yaşındayken amatör kick boksçu olan babası Sebahattin Urfalıoğlu’nun teşvikiyle spora başladı. İlk madalyasını 2014’de Denizli’de düzenlenen şampiyonada ikincilik elde ederek kazanan Emel, 2015-2019 yılları arasında Ege Bölge Şampiyonası, Okullar Arası Turnuva ve Türkiye seçmelerinde 9 yılda 19 madalya aldı. Son olarak Bartın’da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Urfalıoğlu, ilçede mehteran takımıyla karşılanmıştı. İncirliova Belediyesi’nin sponsorluğunda Erzurum’da Temmuz ayında yapılacak Türkiye şampiyonasına hazırlanan genç sporcu, milli sporcu olarak Türkiye’yi Avrupa şampiyonaları ve olimpiyatlarda temsil etmeyi istiyor. Urfalıoğlu, sporculuğun yanı sıra İncirliova Nazmi Topcuoğlu Ortaokulu’nda eğitim hayatını da sürdürüyor.

HEDEFİ BÜYÜK

Kick boksu çok sevdiğini dile getiren Urfalıoğlu, “Bu spora beni babam teşvik etti. Ben de kendisinin yüzünü kara çıkarmadım. 9 yıla 19 madalya sığdırdım. Bu yıl içerisinde kazandığım Türkiye ikinciliği beni çok motive etti. Hedefim öncelikli milli sporcu olabilmek, ardından da Avrupa ve Dünya şampiyonlukları kazanmak istiyorum. Sponsorum olan İncirliova Belediyesi bana büyük destek oluyor. Başkanımız Aytekin Kaya’ya çok teşekkür ediyorum” dedi. Kız kardeşini hem abi, hem antrenör olarak evde çalıştırdığını belirten Nazmi Urfalıoğlu (18) kendisinin de müsabakalara çıktığını ancak kız kardeşinin kendisinden daha başarılı sonuçlar elde ettiğini söyledi.

“KENDİM YAPAMADIM, ÇOCUKLARIMI TEŞVİK ETTİM'

Kızının başarılarıyla gurur duyduğunu ifade eden baba Sebahattin Urfalıoğlu (46), “Ben de yıllarca amatör sporcu olarak ringlere çıktım ancak maddi durumum müsait olmadığı için profesyonel maçlara çıkamadım. Benim çok sevdiğim spora çocuklarımı yönlendirdim. Onların daha iyi şartlarda antrenman yapabilmeleri için evimin üst katını antrenman salonuna dönüştürdüm. Allah’ın izniyle kızım Türkiye ikincisi oldu. Kızımın adını Türkiye’nin en başarılı sporcuları arasına yazdıracağından eminim” diye konuştu.