Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Yeşilçam Cafe Kahvaltı Yeri’nde ‘Sahi sevgi neydi?’ adlı söyleşi vatandaşlarla buluşacak.  Öncesinde ise kafenin çatı katında açık hava sineması gösterime girecek. Uzman aile danışmanları ve psikolojik danışmanlar seyircilere filmden de esinlenerek sevgi konusunda söyleşi gerçekleştirecek. Yeşilçam filmlerinin ders niteliğinde vatandaşa sunulacak olması sadece Aydın’da değil, Türkiye genelinde bir ilk olacak. Yaklaşık 3-4 saat sürecek olan söyleşi, her ayın belirli günlerinde farklı filmlerle tekrarlanacak.

“SEVGİNİN HAYATIMIZDAKİ YERİNİ ANLAYACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeşilçam Cafe Kahvaltı Sahibi Halit Emin Güney, “Burada asıl amacımız eskiyi izleyerek ve şimdiyi konuşarak sevginin varlığının dünde ve bugündeki yerini anlamak. ‘Sahi sevgi neydi?’ diye soruyor filmde. Bu sorunun cevabını yıllar geçse de bulabildik mi? Ya da bulduğumuzu sandığımız şeyden memnun kaldık mı? Filmler dünün ve bugünün en güzel yansımaları hayatımızdaki. Eskiyi izleyip bugünü konuşarak sevginin hayatımızdaki yerini anlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

26 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK

Yeşilçam Cafe Kahvaltı Yeri’nde gerçekleştirilecek olan ‘Sahi sevgi neydi?’ söyleşisi, 26 Haziran Çarşamba günü akşam saat 21.00’de başlayacak. Sınırlı sayıda olan biletlerin satış noktaları ise; Ottoman, Blest, Tavuk Dünyası, Mozart Haus, Mokka ve Bolulu Hasan Usta olarak belirlendi. 20 TL olan biletlere meyve ve mısır ikramı dahil olacak.