Babaocağı Köşk’te ilk olarak 713 çalışanı olan Osman Akça Incir işletmesini gezen Bakan Selçuk'a işletme sahibi Osman Akça tesis hakkında bilgilendirdi. Tesiste paketleme işi yapan 74 kadınla sohbet eden Selçuk, ihracatla ülke ekonomisine katkı veren işadamı Osman Akça'yı tebrik etti.

KRİZLERİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Bakan Selçuk daha sonra Köşk Belediyesi önünde yapılan törene katıldı. Bakan Selçuk'u Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılıç karşıladı. Halk oyunları ekininin gösterisinin ardından Bakan Selçuk, konuşmasında Köşk’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını getirdiğini söyledi. Türkiye turuna memleketi Aydın’dan başladığın kaydeden Bakan Selçuk, “Atalarımızın büyüdüğü toprakları asla unutmayacağız. Aydın kahramanlıkların yanısıra sanayileşme ve üretimle ülkeye katkı sağlıyor. Dünyada 10 mega projeden 6’sı Türkiye’nin. Aydınlılar ülkemizin gelişmişliğinin en iyi şahidi. Ülkemiz, bölgemiz ve dünyadaki  krizlerin üstesinden geleceğiz. Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kalkınma hamlesi sürüyor. Önce insan anlayışı ile hizmet ediyoruz. Ülkemizde istihdam ve kalkınma üst düzeye çıktı. Aydınlılar istihdamda daha çok yer alsın daha çok iş bulsun istiyoruz. Bu kapsamda Aydın'da 14 bin kişiye ek istihdam sağlandı.

ENFLASYON BİZİ YILDIRAMAZ 

Bakan Selçuk, “Şehirleri dolaşarak istihdam odaklı hizmeti geliştireceğiz. Vatan olmadan bizler olamayız. Bizler ülkemiz için daha çok çalışmak zorundayız. Her alanda yerli ve millileşmeyi hayata geçirmeliyiz. Türkiye sahip olduğu potansiyelle suni krizlerin üstesinden gelir. Bu milleti 15 Temmuz'da tankla korkutamadılar, enflasyonla da yıldıramayacaklar. Esnaflar indirim kampanyaları ile bize destek oluyor. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlara karşı topyekun mücadele veriyor” diye konuştu.

ESKİ BAKAN GÖZYAŞINA BOĞULDU 

Eski Bakan Atila Koç ise kızını bakan olarak babaocağında ağırlamanın gurunu yaşadığını söyledi. Gözyaşlarına hakim olamayan eski bakan Koç “Ben yıllarca ülkeme yıllarca bakan olarak hizmet etmeye çalıştım. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir bakanın kızı bakan olarak ülkemize hizmet ediyor. Bu gururu bize yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk daha sonra Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç’ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Bakan Selçuk, Köşk ilçesinde yengesinin evine konuk oldu.