Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kuyucak İlçe Teşkilatı, istifa krizinin ardından bu kez de sahte imza kriziyle gündeme geldi. Eski İlçe Başkanı Süleyman Ayhan’ın istifasının ardından yeni başkan Vahit Önal ile yola devam eden Kuyucak İlçe Teşkilatı’nın sahte istifa dilekçeleriyle görevden düşürülmeye çalışıldığı iddia edildi. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2018/5901 sayılı soruşturmaya konu olan MHP Kuyucak İlçe Teşkilatı’nın 28 yönetim kurulu üyesinden 20’sinin Kuyucak Kaymakamlığı Dernekler Müdürlüğü’ne istifa dilekçesi verdiği öğrenildi. 7 yönetim kurulu üyesinin ise istifa dilekçesi imzalamadığını ifade ederek istifa kararı almadıklarını dile getirdiği belirtildi. 25 Mayıs 2018 tarihinde Kuyucak Dernekler Müdürlüğüne iletilen istifa dilekçelerindeki imzaların kendisine ait olmadığını iddia eden Aysun İlbeği ile Mahmut Deniz’in, önce kaymakamlığa ardından da Nazilli Cumhuriyet Savcılığına başvurarak şikayetçi olduğu öğrenildi. İddiaların doğru olduğunu söyleyen Aysun İlbeği, konunun yargıya intikal ettiğini, MHP’den ve ilçe yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmediğini açıkladı.

“BENİM ADIMA İSTİFA DİLEKÇESİ HAZIRLANMIŞ”

25 Mayıs 2018 tarihinde Kuyucak Kaymakamlığı Dernekler Müdürlüğüne iletilen istifa dilekçelerinde yer alan imzanın kendisine ait olmadığını ifade eden Aysun İlbeği, şikayet dilekçesinde şu iddialarda bulundu: “21 Ekim 2017 tarihinde MHP Kuyucak İlçe Kongresi’nde ilçe yönetimine seçildim ve halen daha görevime devam etmekteyim. 25 Mayıs 2018 tarihinde Kuyucak Kaymakamlığı Dernekler Müdürlüğüne benim adıma istifa dilekçesi verildiğini, 28 Mayıs 2018 günü telefon yoluyla Dernekler Müdürlüğünü aradığımda öğrendim. Oysa ben hiçbir şekilde istifa dilekçesi vermedim. Benim adıma istifa dilekçesi düzenleyip Kuyucak Kaymakamlığı Dernekler Müdürlüğüne verilen bu dilekçenin üzerinde Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, Aydın İl Başkan Yardımcısı Mustafa Burhaniye ve Kuyucak Ocak Başkanı Ali Çetin’in imzaları da bulunmaktadır. Dolayısıyla bu şahıslar tarafından benim adıma sahte bir istifa dilekçesi düzenleyerek verdiklerini düşünüyorum.”

“İSTİFA ETMEMİZİ İSTEDİLER”

Savcılığa sunulan şikayet dilekçesinin devamında ise, “Şöyle ki Aydın İl Başkanlığı bana ve yönetime muhtelif defalarda istifa etmemizi, yerimize yeni yönetim atayacaklarını söylediler. Bu hususu gerek ben, gerekse diğer yönetici arkadaşlar kabul etmeyerek istifa etmediğimizden dolayı bu şekilde sahte evrak tanzim edilerek işleme koyulmuştur. Tarihten yaklaşık 1 hafta kadar önce Mehmet Ali Çetin’in ben ve benim gibi yönetim kurulu üyelerini arayarak hiçbir açıklama yapmadan bir imzanız gerekli diyerek beni araması üzerine evrakla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığı için hiçbir yere imza atmayacağımı söyledim. Akabinde de bu şekilde benim adıma sahte bir belge düzenlenmek suretiyle yönetimden istifa ettiğime dair dilekçe sunulduğunu öğrendim” ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

MHP Kuyucak İlçe Yönetim Kurulu üyesi Aysun İlbeği, Cumhuriyet Savcısına verdiği şikayet dilekçesinde Burak Pehlivan, Mustafa Burhaniye ve Mehmet Ali Çetin’den şikayetçi olduğunu ifade ederken, MHP Kuyucak İlçe eski başkanı Süleyman Ayhan’ın da bilgilerine başvurulmasını talep etti.