Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Avustralya Büyükelçisi Marc Innes-Brown’u ağırladı. Koçarlı’nın Yeniköy Mahallesi’ndeki ortaokulda Avustralya devleti tarafından verilen destek sonucu oluşturulan STEM sınıfının açılışı için Aydın’a gelen Büyükelçi Brown, daha sonra Aydın protokolünü ziyaret etti. Brown önce Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nu, ardından da Aydın Valisi Köşger’i makamında ziyaret etti.

“AYDIN ÇOK VERİMLİ VE GÜZEL BİR İL”

Aydın’a ilk kez geldiğini söyleyen Büyükelçi Brown Çerçioğlu ve Köşger’e gerçekleştirdiği ziyaretlerde Aydın’ı ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Büyükelçi Brown, “Aydın’da bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Büyükelçiler olarak Ankara ve İstanbul gibi büyük illerin dışına çıkıp Türkiye’nin diğer güzelliklerini de görmek bence çok önemli. Daha önce de Aydınla ilgili çok güzel şeyler duymuştum. Gördüğüm kadarıyla çok verimli ve güzel bir il. Aydın’da asıl bulunma amacım Yeniköy Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilen STEM projesini desteklemek içindi. Bence bu proje çok önemli. Çünkü özellikle kız öğrencilerin kodlama ve bilgisayar alanında becerilerini geliştirme imkanı sağlıyor. Projenin sonunda umut ediyorum parlak öğrenciler parlak gelecek ve parlak işler bulacaklar. Hükümetimiz için özellikle kız öğrencileri desteklemek çok önemli. Bu projede kesinlikle birlikte anılmaktan çok mutlu olduk. Tabi ki biz ufak bir destek sağladık ama asıl önemli olan Yeniköy’deki öğretmenlerin tebrik edilmesi gerekiyor. Çünkü onlar bu projeyi başlattılar. Kız öğrenciler başta olmak üzere diğer öğrencilere parlak bir gelecek için katkı sağlıyorlar.” dedi.

“BİRLİKTE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”

Çerçioğlu da Büyükelçi Brown’u ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Projelerin küçük olması hiç önemli değildir, önemli olan oluşturacağı etkidir. Sosyal projeler çok önemlidir. Önümüzdeki süreçte de kız çocukları için güzel projelere imza atarız. Çünkü ben de kadın bir belediye başkanı olarak kız çocuklarının eğitimine çok önem veriyorum. Eğer böyle bir durum söz konusu olursa büyükşehir olarak birlikte çalışmaya hazırız. Büyükelçiye ziyaretleri için tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“DOSTLUKLAR BU TÜR JESTLERLE SAĞLAMLAŞIR”

Hem kendisine gerçekleştirdiği ziyaret, hem de Koçarlı Yeniköy’de Avustralya Hükümetinin desteği sonucu oluşturulan STEM sınıfı için Büyükelçi Brown’a teşekkür eden Vali Köşger, “Bilimle ilgili bir projeyi Aydın’da desteklemeleri bizim için çok önemli. Tabi ki Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu hizmetleri yapacak gücü var ama dostlar arasında bu tür jestler dostluğu sağlamlaştırma anlamında çok özel bir anlam ifade ediyor. Avustralya, Türkiye’ye coğrafi olarak uzak bir ülke. Ama dostluklar mesafe tanımaz. Dostluklarda insanlar birbirini sevdikçe o mesafeler kapanır. Zaten gelişen dünyada da mesafelerin bir önemi kalmadı. Tekrar ziyaretleri için kendisine teşekkür ediyorum. Türkiye eğitim konusunda çok önemli mesafeler kat etmiş bir ülkedir. Aydın’daki okuryazarlık oranı hem erkeklerde, hem de kızlarda yüzde 99’un üzerinde olup Türkiye ortalamasının da üzerindedir. Ülke olarak en büyük zenginliğimiz genç ve iyi eğitilmiş bir nüfusa sahip olmaktır. Bu genç nüfusu ne kadar iyi eğitebilirsek o kadar iyi kalkınacağımızı düşünüyoruz. Bu anlamda bizim için eğitim birinci önceliktir” ifadelerini kullandı.