Açılış törenine, ev sahibi Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Akar, MHP İlçe Başkanı Gökhan Kurt, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Zeki İnal, Karacasu Vakfı Başkanı Ali Küpelioğlu ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. 
  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde, Aydın Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi gösteri yaptı. Bando ekibi geçişi ve davul ritim gösterisinin yer aldığı açılışta, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile CHP Aydın Milletvekilleri Hüseyin Yıldız ile Metin Lütfü Baydar'ın kutlama mesajları okundu. Bu yıl festival kapsamında 100’den fazla esnaf stant açarken, geçen yıla göre sayının arttığı belirtildi. 
  Törende konuşan Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, kültür şehri olma yolun emin adımlarla ilerleyen Karacasu için Afrodisias’ın Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne alınmasının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Büyükyapıcı, 735 yıldır kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen Dedebağ hayrının, ülke için son derece önemli bir gelenek olduğunu söyledi.

MÜZE İÇİN YER MÜJDESİ

Büyükyapıcı, “Afrodisias ören yerimiz, hükümetimizin, sivil toplum kuruluşu ve bizlerin gayretleriyle, Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne alındı. Bu konuda atılabilecek en güzel adımlardan biriydi. Dünya mirası olması, ilçemize pek çok avantaj sağlayacak. Dünyanın gözü de üstümüzde olacak. Sergilenmeyi bekleyen eserler için Karacasu Büyükdağlı Mahallesi'nde yapmayı düşündüğümüz müze fikrini, bu gelişme hızlandıracak. Belediyemizin vereceği arsa, sponsorların desteği, hükümetimizin de onayı ile ilçe merkezinde kurulacak müze sayesinde, Karacasu çok şeye kavuşacak. Müze ve şu an halihazırdaki değerlerimizle, günlerce konaklayan misafirleri ağırlama şansına erişeceğiz" diye konuştu.

"HAYRI KARDEŞÇE YAŞATACAĞIZ"

Dedebağ Hayrı'nın 735.'sini gerçekleştireceklerini dile getiren Büyükyapıcı, şunları kaydetti: "Atalarımız bunca yıldır kardeşliğin, sevginin, dayanışmanın en güzel örneği olan Dedebağ Hayrı'mızı gerçekleştirmişler. Dedebağ Hayrı belediyemizin sadece çevre düzenlemesi ile katkı verdiği, yollarını yaptığı bir yer. Bu hayır olduğu gibi Karacasu ve Karacasulu sevdalılarının katkılarıyla yapılan bir hayır. Onlar sahip çıktıkça, biz bu hayrı yaşatacağız. 735 yıldır yaşamış, yaşatmaya da kardeşçe devam edeceğiz."

"BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE YAŞIYOR OLMAK ONUR VERİCİ"

Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı ise, Afrodisias’ın dünyada çok nadir görülen güzellikteki antik şehirlerden biri olduğunu ifade etti. "Bu kadar kıymetli topraklar üzerinde yaşıyor olmak onur verici" diyen Büyüknalçacı, "İnşallah bu kenti daha fazla turistin ziyaret etmesini sağlayacağız. Afrodisias’ın tanıtımı için yapılan bu festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

"HERKESİN KATKIDA BULUNDUĞU BİR HAYIRDIR"

735. Dedebağ Hayrı'nın önemine de değinen Büyüknalçacı, şöyle dedi: "Bu hayır, Karacasuluların kalpten inanarak, destek vererek düzenledikleri, zengin fakir, genç, yaşlı, engelli, engelsiz herkesin katkıda bulunduğu bir hayırdır. Bu hayır Karacasu halkının gerektiği zaman, ihtiyaç duyulduğu zaman el ele vererek neler başarabileceğinin bir göstergesidir. Bu birliği ve beraberliği çevremizdeki pek çok esere baktığımızda, ilçede bulunan kitabeleri okuduğumuzda görmekteyiz."

KARACASULU EFELER ZEYBEK OYNADI

Açılışın ardından ilk gün etkinlikleri, Zöhre Otantik Defile Gösterisi ve Semazen gösterileri ile devam etti. Mehmet Akif Gencay, Hüseyin Kaya, Uğur Şavk, Adem Akkın’dan oluşan efe ekibinin Zeybek gösterileri, ayakta alkışlandı. Stantların gezilmesi ile devam eden etkinliğin akşam etabında Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar ekibinin konser programı yer alıyor.