Başkan Çerçioğlu’nun TARİŞ ziyaretine CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın il Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ve CHP Germencik Belediye Başkan Adayı Fuat Öndeş de eşlik etti. Ziyaret sırasında Başkan Çerçioğlu ve beraberindeki heyeti karşılayan yönetim kurulu başkanı Mustafa Bircan, heyete fabrikayı gezdirerek faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Fabrika çalışanı kadınların yoğun ilgi gösterdiği başkan Çerçioğlu, beraberindeki heyetle birlikte fabrikada incir işleme süreçlerini tek tek inceledi.

"ETKİLERİ BİR AN ÖNCE AÇIKLANMALI"

Fabrika çalışanlarıyla sohbet eden başkan Çerçioğlu, “Ülkemizin bir enerji ihtiyacı var, bunu biliyoruz. Jeotermal de işletme kuralları uygulanırsa temiz bir enerji. İncirimiz de Türkiye'nin en büyük ihraç ürünlerinden bir tanesi. Jeotermal tesislerini kurup işletirken vatandaşlarımızın sağlığını ve bu çok önemli ürünümüze etkilerini iyice incelemeliyiz. İnsanımızın hayatı oyuncak değil. Bu tesislerin buradaki insanlarımızın hayatı ve canlıların üzerindeki etkileri bir an önce açıklanmalı. Şimdiye kadar böyle bir araştırma yapılmadıysa da hemen bir araştırma başlatılmalı ve vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirme yapılmalı. Hiçbir şey vatandaşlarımızın sağlığından daha önemli değil” diye konuştu.