İŞKUR'dan hibe kredi desteğiyle tıbbı malzeme satış merkezi açan Çelen, "Tüm umutlarım tükenmişken hasta yatağımdan patronluğa uzandım" dedi. Nazilli ilçesinde yaşayan Şerife Yılmaz Çelen, 2004 yılında geçirdiği omurilik iltihabı (transvers myelit) hastalığı sonucu bacaklarına giden sinirler zedelendiği için bacaklarını hissedemez ve yürüyemez hale geldi. Çelen, bir yıl yatağa mahkum yaşadı. Hayata küsmeyen Çelen, yoğun bir fizik tedavi süreci ve kendine özel yapılan cihazlar sayesinde baston yardımıyla tekrar ayağa kalktı.

İŞKUR'DAN HİBE DESTEĞİ ALDI

Hiçbir desteğe ihtiyaç duymadan hayatını sürdürmeye başlayan Çelen, işe girip 5 yıl fizik tedavi hizmeti aldığı özel eğitim merkezinde çalıştı. Çelen, çalışırken tanıştığı medikal satış ve tanıtım işi yapan Kubilay Çelen ile yaşamını birleştirdi. Eşine medikal işinde yardım ederken sektörle ilgili bilgileri öğrenen Şerife Yılmaz Çelen, "Bu işi başarabilirim" diyerek bir medikal tıbbı malzeme satış noktası kurmaya karar verdi. Yaptığı araştırmalar sonucu İŞKUR Genel Müdürlüğü'nün iş yerini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere hibe destekte bulunduğunu öğrenerek girişimcilik programına katılıp sertifika sahibi olan Çelen, aldığı 28 bin liralık hibe desteğiyle tıbbi malzeme satış noktası açtı.

HASTA YATAĞINDAN PATRONLUĞA

Engelli duruma düşmesinin umutlarını tüketmesine izin vermediğini belirten Çelen, "Sağlıklı bir çocukluk yaşarken yakalandığım hastalık nedeniyle engelli oldum. Bir yıl boyunca yatağa bağımlı yaşadım. Fiziksel engelimin ardına saklanmak yerine engelime karşı durmaya çalıştım. Fizik tedavi gördüm. Şu an tek bir baston harici hiçbir desteğe ihtiyaç duymadan hayatımı idame ettiriyorum. 'Biz engelliyiz' deyip evde oturmaktansa bir şeylerle uğraşmayı tercih ettim. Kendi dükkanımı açtım. Benim için tüm umutlar tükenmişken hasta yatağımdan patronluğa uzanan bir başarı hikayem var" dedi.

"NEFES ALDIKÇA HER ZAMAN UMUT VARDIR'

Çelen, "Engelli kardeşlerime tavsiyem, hiçbir zaman engellerinin arkasında durmasınlar. Engellerine karşı durup kafa tuttukları zaman kazanabilirler. Hiçbir zaman engelleri sebebiyle kendilerini toplumdan dışlamasınlar, devamlı sosyal olsunlar. Her bireyin bir engelli adayı olduğunu hiç unutmasınlar. Devletin bizlere sağladığı pozitif ayrımcılıkların tümünden faydalanmaya çalışsınlar. Hiçbir zaman karamsarlığa düşmesinler. Ve unutmayın ki, 'Nefes aldıkça her zaman umut vardır.' Ben de engelli kardeşlerime yardımcı olmayı bir insanlık borcum olarak görüyorum. Gerek iş hayatı, gerekse hayatlarında karşılaştıkları zorlukları veya güzellikleri paylaşmak, gerekirse danışmanlıklarını yapmak için Nazilli'de bulunan firmama engelli kardeşlerimi bekliyorum" diye konuştu.