Edinilen bilgiye göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİ) görevlileri, Yeşilyurt Mahallesi’nde Çarşamba günü sabah saatlerinde tıkanan kanalizasyonu açmak istedi. ASKİ görevlilerinin tıkanan kanalizasyonu açmak için borulara tazyikli su vermesi nedeniyle çalışma yapılan sokakta bulunan iki müstakil evi lağım suyu bastı. Vatandaşlar evlerini kullanmazken, pis koku ise tüm mahalleye yayıldı.

EVLERİNE GİREMİYORLAR 

75. Yıl Bulvarı 26 numaralı evin sahibi Hatice Görmez, dışarıda bulunan tuvaletin borusundan taşarak evinin önünden geçen suların bahçesine kadar gittiğini kaydetti. Önünde küçük bir dere oluşması nedeniyle evine giremediğini ifade eden Görmez, 24 saatten fazla süredir evini kullanamadığını aktardı. Hatice Görmez, “Dün sabah sokağımızda vidanjör çalışmaya başladıktan sonra evimin önünü ve bahçemi lağım suyu bastı. Ne evimizi, ne de dışarıda bulunan iki tuvaletimizi kullanamıyoruz. Pis koku da cabası. Yetkililerin bir an önce sesimizi duyup mağduriyetimizi gidermesini  istiyoruz” dedi.

KABUSU İKİNCİ KEZ YAŞADILAR!

173 Sokak’ta bulunan 28 numaralı evin sahibi Hülya İnan ise, bu kabusu ikinci kez yaşadıklarını dile getirdi. Mart ayında da yine aynı sebepten evini kanalizasyon suyu bastığını ifade eden İnan, evindeki eşyaların kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle yaklaşık 10 bin liralık maddi zarara uğradığını belirtti. Mart ayındaki olayda Aydın Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin evine gelip tutanak tuttuğunu, zararının karşılanacağına dair söz verildiğini iddia eden Hülya İnan, zararının halen karşılanmadığını söyledi. Evini ikinci kez lağım suyu bastığını vurgulayan İnan, “Dün sabahtan beri evimi kullanamıyorum. Mutfak eşyalarım yine pis suyun içinde kaldı. Yetkililere durumu bildirdik ama olumlu yanıt alamadık. Ben her ay faturalarımı ödüyorum, vergi veriyorum. Büyükşehir bir an önce bu sorunu çözsün” sözleriyle mağduriyetini dile getirdi.  

Haber Videosu