GEKA, 18 Şubat 2019 tarihinde ilan ettiği Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programlarına Bölgedeki KOBİ statüsündeki işletmelerin 6 Mayıs 2019 tarihine kadar uygun projelerle başvuru yapmasını bekliyor. Toplam 30 milyon liralık bir kaynağın uygun bulunan başvuru sahiplerine kullandırılması planlanan programlarla, Güney Ege Bölgesinde yüksek katma değer ve yenilik odaklı sanayi üretiminin artırılması, sektörlerin rekabet gücünün geliştirilmesi ve temiz üretimin bölgede yaygınlaştırılması ile çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanıyor.

KOBİ'LERE DESTEK 

Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik toplam 25 milyon lira bütçeli Güçlü Sanayi Mali Destek Programında Güney Ege Bölgesinde yüksek katma değer ve yenilik odaklı sanayi üretiminin artırılması, sektörlerin rekabet gücünün geliştirilmesi amaçlanırken bu programa Bölgedeki KOBİ’ler başvuru yapabilecek. Yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünler üretilmesi ile tasarım ve markalaşma kapasitesinin artırılmasına yönelik uygun projelere, GEKA tarafından asgari 750 bin liraya kadar destek sağlanacak.

YÜKSEK KATMA DEĞER VE TEMİZ ÜRETİM 

KOBİ’lerin uygun başvuru sahibi olduğu Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Temiz Üretim Mali Destek Programında ise; 5 milyon liralık bir bütçe temiz üretimin bölgede yaygınlaştırılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla uygun projeler için kullandırılacak. Atıkların kaynağında azaltılması, suyun etkin kullanımı ve atıklardan yüksek katma değerli ürün veya enerji üretimi, programın öncelikleri olacak. Bu program kapsamında; projelere GEKA tarafından 500 bin liraya kadar kaynak aktarılacak  

6 MAYIS’TA SONA ERECEK 

2019 Yılı Mali Destek Programları hakkında detaylı bilgi, başvuru rehberi ve eklerinin tamamı ajans merkezinden, Aydın, Denizli, Muğla Yatırım Destek Ofislerinden ve ajansın internet sitesinden temin edilecek. Başvuru sahiplerinin 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü saat 18:00’e kadar ajansın internet ortamında yer alan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi-Proje ve Faaliyet Destek Yönetimi üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor.