Aydın Valiliğinin taşınmazları arasında yer alan ve geçen yıl ihalesi yapılan Altınkum Mahallesi Karakol Caddesi üzerindeki 3 yıldızlı otel, düzenlenen törenle açıldı. Asel Otel’in açılışına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Hulusi Arat, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkan Vekili Muhammer Kanat, kurum amirleri, daire müdürleri, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

“KIŞ AYLARINDA DA AÇIK TUTULACAK”

Asel Otelcilik Turizm Şirketi Genel Müdürü Selahattin Daniş, açılışa katılan herkese teşekkür ederken, “Didim turizmine katkı sunmak için heyecanlıyız. Doğası ve deniziyle eşsiz bir yer olan Didim’imizde sadece yazın değil kış aylarında da otelimizi açık tutarak Didim turizmine katkı sunmak istiyoruz” dedi.

“GÜZEL BİR TESİS AÇIYORUZ”

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise, tesisin Didim’e hayırlı olmasını dilerken, “Gökyüzü altındaki en güzel yeryüzü olan Aydın’ımızın turizm ilçesindeyiz. Yaşamak ve yaşlanmak için güzel bir şehir burası; burada bugün güzel bir tesis açıyoruz. Burası Valiliğimize bağlı bir tesis idi. İşletme sahibinin turizme bakışıyla Didim’e güzel bir otel kazandırıldı. Şehir oteli tarzında kazandırılan bu tesis ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

“AYDIN’A KATKI SUNACAK”

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de konuşmasında, “Bugün Didim’de yeni bir otelin kazandırılmasında emeği geçen iş adamlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Tesis YİKOB’undu ama bugünden itibaren bu milletin tesisi oldu. Tesis gayet güzel bir hale geldi ve kronik bir sorun çözülmüş oldu. Daha önce burası kötü ellerde kötü bir pozisyondaydı. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Didim’e ve Aydın turizmine hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Vali Köşger turizmle ilgili kat edilmesi gereken noktalar olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bizim her kategoriden turisti ülkemizde ağırlamamız lazım. Bu tesis 3 yıldızlı işletme olarak Aydın’a katkı sunacaktır.” Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Vali Köşger ve beraberindeki ilçe protokolünce kesildi. Ardından davetlilere müzik eşliğinde ikramlarda bulunuldu.