BBP Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır ile Mehmet Efe, partilerinin Aydın İl Teşkilatı'nda düzenlenen toplantıya katıldı. BBP İl Başkanı Abdulbaki Bozdemir’in de eşlik ettiği toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, terörle mücadeleye ve Cumhur İttifakı'na değindi. Son dönemde terörle mücadeledeki kararlılığı BBP olarak sonuna kadar desteklediklerini belirten Çayır, 1980’den bu yana terörle doğru mücadele edilememesinden yakındı. Çayır, Cumhur İttifakı konusunda da, ortak düşünce ve taban yapısının birbirine benzemesinden dolayı AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu ittifakta yer alacaklarını ifade etti.

“TERÖRLE MÜCADELEDE HÜKÜMETİN YANINDAYIZ”

1980’den sonra gelen hükümetlerin PKK ile yeterli düzeyde mücadele etmediğini savunan Çayır, “Ne yazık ki bugüne kadar hiçbir hükümet topyekün terörle mücadele etme başarısı gösterememiştir. Çözüm Süreci başlı başına bir yanılgıydı ve Türkiye’nin enerjisinin boşa gitmesine neden oldu. Terör oturularak ve konuşularak çözülmez. Elinde silah olanla konuşulmaz, elinde silah olanla mücadele edilir. Bu noktada şu anda yapılan mücadele doğrudur, yerindedir ve işin gerçeğine uygun mücadele edilmektedir. Topyekün mücadele kapsamında terör nereden besleniyorsa, inlerinde boğmak ve gereğini yapmak en doğrusudur. Amerika, Rusya gibi ülkeler güvenliğini kilometrelerce ötede ararken, Türkiye’nin güvenliğini sınırın 10 kilometre ötesinde aramasından daha helal bir hak yoktur. Buna hiç kimsenin itiraz etmemesi gerekir ve bu doğru bir davranıştır. Büyük Birlik Partisi de hükümetin bu anlamdaki kararlığının ve doğru konseptin yanındadır” dedi.

“AYMAZLIĞA SON VERİLDİ”

Çayır, terörü desteklediklerini iddia ettiği HDP milletvekillerine de tepki göstererek, “Zaten bunlar seçilip meclise kadar geldi. Siz acizler, siz dilsizler ve kafasızlar, kafasını da başka yere ve Kandil’e emanet edenler. Adı vekil olmuş ancak adam hala daha kendini ifade etmekten yoksun. Ama silahla, şiddetle kendini ifade etmeye çalışıyor. Buna Türk milletinin izin vermesi mümkün değildi. Bu aymazlığa son verilmesi gerekiyordu ve şu anda son verilmiş gözüküyor. Afrin ve El Bab hareketi de bunun en bariz, açık örneğidir. Böyle yaparsak terörle mücadelede başarı elde edebiliriz” diye konuştu.

“BU BİR SEÇİM İŞBİRLİĞİDİR” 

2019 seçimlerinden sonra parlamentoda, bugünkünden en az iki kat daha fazla görüş ve düşüncenin kedisini temsil etme hakkına sahip olacağını öne süren Çayır, "Türkiye'de artık seçim barajı yüzde 50 artı 01'dir. Bu da partilerin birbirleriyle işbirliği yapmalarını mecbur kılmaktadır. Şu anda Büyük Birlik Partisi, AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu ittifakta yer almayı kabul etti. Bazıları diyor ki, 'İktidarın, bilmem neyi oluruz.' Bu bir seçim işbirliğidir. İktidarın nasıl başarısına ortak değilsek, günahına da ortak değiliz. Biz işbirliği yapıyoruz. Elbette ki birbirimize benzediğimiz bir takım iddialarımız ve düşüncelerimiz olduğu için bir araya geldik. Tabanlarımız birbirine benzediği için böyle bir ittifak söz konusu. 2019 seçimlerine doğru giderken bizim tavrımız, yani tek amblemimizle mi, yoksa ortak listeyle mi girip girmeyeceğimiz konusundaki kararımız da, önümüzdeki günlerde netleşecektir" ifadelerini kullandı.

Haber Videosu