Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, görme engellilerin beyaz bastonsuz dışarıya çıkamadığını belirterek derneğe beyaz baston bağışı çağrısında bulunmuştu. Yapılan çağrıya duyarsız kalmayan Vali Köşger, derneğe 100 adet beyaz baston bağışladı. Aydın Valiliği’nde düzenlenen törenle Vali Köşger tarafından beyaz bastonlar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

"KİMSEYE İHTİYAÇ DUYMADAN GEZEBİLECEĞİZ" 

Aydın’da bin 67 görme engelli vatandaşın bulunduğunu belirten Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, beyaz baston olmadan körlerin dışarıya çıkamadığını söyledi. Beyaz bastonun görme engellilerin özgürlüğünü sembolize ettiğini dile getiren Özen, “Sayın Valimizin derneğimize yapmış olduğu 100 adet beyaz baston katkısı sadece ihtiyacın giderilmesi anlamında bir şey değil, en önemlisi Aydın sokaklarında 100 görme engelli vatandaşın tek başına, kimseye ihtiyaç duymadan dolaşabileceğinin sağlanmasıdır. Bu destekle 100 görme engellimiz bağımsızlığına kavuşmuş oldu. Dernek olarak Valimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

KÖŞGER’DEN İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI 

Görme engelli vatandaşlar için Özen’in iş insanlarına yaptığı ‘beyaz baston’ ihtiyacı çağrısına kayıtsız kalmadıklarını belirten Vali Köşger, “Valilik olarak görme engelli vatandaşlarımızın ihtiyacı olan beyaz bastonların acil olan 100 adedini biz karşıladık. Bu anlamda iş adamlarının da katkılarını bekliyoruz. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları her konuda yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber Videosu