AYAHED Başkanı Taner Balbay ve bir grup dernek üyesi bir arayan gelerek Giresun'da yaşanan olay sonrası hekimin açığa alınmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan AYAHED Başkanı Taner Balbay, söz konusu olayda hayatını kaybeden Yusuf Topal'ın ailesine başsağlığı dilerken açığa alınan meslektaşının sonuna kadar destekçisi olacaklarını dile getirdi.

“YARGISIZ İNFAZ YAPILDI”

Meslektaşlarının sosyal medyada linç kampanyasına maruz kaldığını savunan Balbay, “Giresun’da meydana gelen ve kamuoyuna yansıyan olay nedeniyle, görevini kanunların elverdiği ölçüde yerine getirmeye çalışan meslektaşımız, hemen sosyal medyada linç kampanyasına dönüşen bir şekilde yargısız olarak infaz edilmeye başlanmış, üzerine de soruşturmanın selameti açısından açığa alınmıştır. Bunu asla kabul etmiyoruz ve derhal bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz. Eşinin ilaçlarını yazdırmak derdindeki vatandaşın ölümü hepimizi üzmüştür. Ancak kanunen suç olan ve bu nedenle yargılanıp ceza alan meslektaşlarımızın bulunduğu bir ortamda bu talep haksızdır ve yapılması halinde suçtur. Sağlıkta şiddet konusunda adımlar atılmasını beklediğimiz bu günlerde haklı iken haksız durumuna düşmek sağlıkçıya olan şiddetleri körükleyecektir. Sistemin mağduru olan vatandaşımıza Allah’tan Ahmet dilerken bu konuda işinin gereğini yapan meslektaşımızın sonuna kadar arkasında olduğumuzu ve tüm hukuki süreçte destek olacağımızı beyan ederiz” ifadelerini kullandı.

NELER YAŞANMIŞTI

Geçen hafta, Giresun'da 82 yaşındaki Yusuf Topal, ilaç yazdırmak için aile hekimine başvurmuş, olumsuz cevap aldığı doktorla arasında tartışma yaşanmıştı. Topal, doktorun "beyaz kod" talebi üzerine polis tarafından gözaltına alınmak istendiği sırada fenalık geçirmiş, kaldırıldığı Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.