Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü deniz yoluyla yurtdışına kaçmaya çalışan FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyeleri olduğu ihbarını aldı. Polis yaptığı araştırmada bir grup FETÖ/PDY üyesinin Marmaris’ten yurtdışına tekne yoluyla kaçma hazırlıklarını tespit etti. Yapılan operasyon ile 9 FETÖ/PDY şüphelisi gizlendikleri araçların içinde ve arazide kıskıvrak yakalandı.

SAHTE KİMLİKLERLE YAKALANDILAR

Kısa sürede yakalanan 9 şüpheli kaçmaya çalışsalar da başarılı olamadılar. Şüphelilerin yapılan üst ve araç aramalarında; 4 adet sahte kimlik ile yüksek miktarda dolar ve euro cinsinden döviz ele geçirildi. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığından verilen talimat doğrultusunda Marmaris KOM Grup Amirliğinde gözaltına alınan şüphelilerin yapılan kimlik araştırmasında, 3 ayrı il mahkemelerince terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmaktan arandıkları, bylock kullandıkları, çeşitli devlet memurluklarından daha önce ihraç edildikleri tespit edildi.

ARALARINDA AYDIN İL İMAMI VE EŞİDE VARMIŞ

Yapılan kimlik tespitinin ardından kaçmaya çalışan 9 kişi arasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün sözde Aydın il sorumlusu A.K. ve eşi E.K.’nin de olduğu tespit edildi. Ayrıca yakalananlar arasında Erzurum ilinin üst düzey örgüt yöneticisi olduğu öğrenilen Ü.Ü’nün de aralarında olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Doktor, emekli öğretmen, ev hanımı, müftü bulunurken, M.E.K., E.K., E.K., E.Ş., N.Ş., A.K., A.K., Ü.Ü. ve Y.K isimli FETÖ/PDY terör örgütü üyesi ifade ve sorgu işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecek