Efeler Belediyesi katkılarıyla bu yıl 4’üncüsü yapılan Ulusal Tales Matematik Festivali başladı. Sınavlar için Türkiye’nin dört bir yanından Aydın’a 2 bin 650 öğrenci aileleriyle birlikte geldi. Tüm Türkiye’den 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10. sınıf öğrencilerinin ter döktüğü finalde birbirinden başarılı öğrenciler, kendilerine sorulan 10 soruyu doğru cevaplamak için hem süreyle hem de birbirleriyle yarıştı. Gelen binlerce ziyaretçi sınav oturumlarını beklerken ve oturumdan çıktıktan sonra aileleri ve öğretmenleri ile birlikte etkinlik alanlarının keyfini sürdü. Ziyaretçiler Tales Matematik Müzesi’ne, Geometri Müzesi’ne, 3D Anatomi Belgesel Gösterimine, Açık Hava Bilim Parkına ve Ali Kuşçu Gezegenevini gezme fırsatı buldu.

“2 BİN 650 ÖĞRENCİMİZİ AĞIRLIYORUZ”

Festivalin içeriği ile ilgili bilgi veren Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Alp Ayaydın, “ Finalimiz iki aşamadan oluşuyor. İlk aşamada seçilen illerde bulunan okullarda uygulama merkezlerimizi belirleyip öğrencilerimizi bu uygulama merkezlerine alıyoruz. Bu sene festivalimize toplam 60 ilden 41 bin öğrenci katıldı. Bu aşama sonucunda illerinde başarılı olan yüzde 3'lük öğrenci bölümünü final aşamasına davet ettik. Şu anda burada finale katılmaya hak kazanan ve hepsi birbirinden başarılı 2 bin 650 öğrencimizi ağırlıyoruz” dedi.
Türkiye’nin Matematik dehalarının belirlendiği sınavda dereceye giren öğrenciler ise 11 Haziran Salı günü Aydın Şükran Güngör Salonu’nda ödüllerine kavuşacak.