Millet İttifakı'ndan İncirliova Belediye Başkanı seçilen İYİ Parti'li Aytekin Kaya'nın göreve başlamasının ardından, 31 belediye personelinin işine son verildi. İşlerine son verilen personellerden bir bölümü, İncirliova Cumhuriyet Parkı'nda bir araya geldi.

"DAVA AÇTIK"

Grup adına açıklama yapan Volkan Baytaş, hiçbir gerekçe bildirilmeden işlerine son verildiğini iddia etti. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan kendilerine 3 Mayıs akşamı, "İncirliova Belediyesi ile ilişiğiniz kesilmiştir" yazılı birer mesaj geldiğini belirten Baytaş, "Ertesi gün işe gittiğimizde bize, işten çıkış bildirgesi verildi. Hiçbir gerekçe bildirilmeden işimize son verildi. Biz de göreve iademiz için dava açtık" ifadelerini kullandı.

"GÖREV YERİMİZ DEĞİŞTİRİLDİ"

İşlerine son verilmeden önce, görevlerinin değiştirildiğini dile getiren Baytaş, "Seçimlerin ardından bizim görev yerimiz değiştirildi. Özellikle büro personeli olan arkadaşlarımızın çoğu, temizlik işleri görevine verildi. Herkes yeni görev yerine gidip çalışmaya başladı. Temizlik ve fen işleri birimlerinde çalışıyorduk" dedi.

"ZOR DURUMDAYIZ"

Geçindirmeleri gereken aileleri olduğunu dile getiren Baytaş, şunları kaydetti: "Hepimizin bir ailesi var. Ödememiz gereken borçlarımız bulunuyor. İşten çıkarıldığımız için zor durumdayız."

"GÖREVE HAZIRIZ"

Baytaş, mahkeme süreci sonunda, görevlerine iade edileceklerine inandıklarını belirterek, "İşten çıkarılan arkadaşlarımızın tamamı, tekrar çalışmak istiyor. Biz çalışmaya hazırız" diye konuştu.

"RÖGAR KAPAKLARINI SAYDIK"

Seçimlerin ardından, büro personeli görevinden belediyeye ait bir parkta temizlik işlerine verildiğini kaydeden Şerife Teker de, "Bize, 'İşinizi yaptığınız sürece işten çıkarılmayacaksınız' denildi. Büro personeliyken 2-3 arkadaşımızı temizliğe, diğer arkadaşlarımızı da garsonluğa verdiler. Tuvalet sürttük, cam sildik, çevreyi temizledik, rögar kapaklarını saydık. İşimizi yapmamıza rağmen yine de işten çıkarıldık. Bu hakka, hukuka sığmıyor, sığmayacak da. Halk tarafından seçilen bir belediye başkanı, şahsi menfaatleri için insanları işinden, ekmeğinden yapamaz” diyerek isyanını dile getirdi.