CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Savaş’ın şoförlere yönelik indirim söylemlerine rakamlarla cevap verdi. Aydın’daki şoförlerin Denizli, Konya ve Balıkesir gibi AK Partili belediyelere göre çok daha az ücretler ödeyerek ruhsat gibi evraklarını çıkartabildiklerini ileri süren Mersin, Savaş’ı da yalancılıkla suçladı.

“UMARIM BU SEFER ANLARSIN”

Şoför esnafının neyin ne olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Mersin, “Bak Mustafa Savaş, sana daha önce de söylemiştim anlamadığını. Umarım bu sefer anlarsın. Aydın’da yaşayan ve geçimini minibüs şoförlüğü yaparak sağlayan bir hemşehrimizin, belediyemize ödediği ruhsat ve benzeri ücretler toplamı yıllık 277 ile 535 TL arası değişiyor. Yani 1 yıllık maliyet Aydın’da bu” diye konuştu.

“UTANMIYOR MUSUN YALAN SÖYLEMEYE?”

Denizli, Konya ve Balıkesir gibi AK Partili belediyelerde şoför esnafına uygulanan tarife üzerinden de Savaş’a yüklenen Mersin, “Aynı hattın Denizli’deki yıllık maliyeti 2 bin 750 TL, Konya’daki maliyeti 3 bin 610 TL, Balıkesir’de bin 600 TL. Ayrıca Balıkesir, esnafının kazancının yüzde 7’sini, Manisa yüzde 5’ini alıyor. Adeta esnafın ekmeğine ortak oluyor. Şimdi sen utanmıyor musun insanların gözünün içine baka baka yalan söylemeye? Sana yalancısın desem utanmayacak mısın? İşte Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi, işte karşılarında Cumhur İttifakı’nın AKP’li Denizli, Konya ve Balıkesir Büyükşehir Belediyeleri” ifadelerini kullandı.

“AYDINLIYI ASLA AMA ASLA KAZIKLAYAMAYACAKSINIZ”

Mersin, açıklamasının son bölümünde, şunları kaydetti: “Sen hem esnaftan Aydın’ın aldığının 5-10 katını al, bu da yetmezmiş esnaf maliyetin altında ezilmiyormuş gibi bir de yıllık kârına ortağım de! Yazıklar olsun sana. Ama merak etme! Sizin bu şehri yönetmenize Aydın hiçbir zaman müsaade etmeyecek. Diğer AKP’li belediyelerde kazıkladığınız gibi Aydınlıyı asla ama asla kazıklayamayacaksınız. Bu şehirden size ekmek yok, haydi başka kapıya!”