Cumhuriyet Meydanındaki dağıtım törenine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Gümüş, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

500 BİN LİRASI YİKOB’TAN

Proje çerçevesinde gemlik, manzelina ve palamut çeşitlerinde 107 bin 400 adet fidan Bozdoğan, 48 bin adet Karacasu, 11 bin 400 adet de Çine’de dağıtılacağını söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Aktaş, "714 bin TL olan toplam fidan tutarının yüzde 70’lik kısmını kapsayan 500 bin TL’si Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) bütçesinden, yüzde 30’luk kısmını kapsayan 214 bin lira çiftçiden karşılanacaktır. Bu proje ile 2 bin 150 adet üreticiye 50’şer adet zeytin fidanı dağıtılacaktır” dedi. Karacasu’da 38 mahallede toplam bin 135 üreticinin ortalama 40’ar tane fidan alacağı öğrenildi. Düzenlenen törende Dereköy, Yaylalı ve Yukarı Görle Mahallesinden üreticilere Vali Köşger, Kaymakam Büyüknalçacı ve Tarım İl Müdürü Aktaş tarafından fidanları teslim edildi. Karacasu Ziraat Odası tören alanında lokma ikramında bulundu. Ayrıca Oda Başkanı İsa Sevinç Köşger’e ilçeye özgü gelin bardağını hediye ederken gelin bardağının hikayesini ilk kez Sevinç’ten dinleyen Köşger bu hikaye karşısında oldukça şaşırdı. Tören alanındaki düzenleme ise Karacasu Belediyesi ve personelince sağlandı.

AYDIN GÖZBEBEĞİ BİR ŞEHİR

Türkiye'nin dünyanın, Aydın’nın da Türkiye’nin bir özeti olduğunu ifade eden Vali Köşger, “Dünyanın genelinde ne varsa ülkemizde de o var. Kum, güneş, deniz, dağ, taş kayak turizmi, tropikal meyveye kadar her şey var. Türkiye dünyanın bir özetiyse Aydın’da Türkiye’nin bir özeti. Türkiye’nin tamamında ne yetişiyorsa Aydın’da hepsinin en iyisi yetişiyor. Aydın müstesna bir il, gözbebeği bir şehir” dedi.

“HER SANTİMİNİ TERLE SULAMALIYIZ”

Ülkenin her santimetrekaresini terle sulayarak bir şeylerin başarılabileceğini ifade ede Köşger, “Vatan, millet, bayrak, din, iman dendi mi hiçbirimiz kabımıza sığmayız, ne gerekiyorsa yaparız. Gözümüz hiçbir şeyi görmez. Aydın’ın Yörükleri de efeleri de, kızları da kızanları da Emir Ayşe olur, erkekleri Yörük Efe olur, eline tüfeği alır çıkar düşmanı kovuncaya kadar mücadele eder. Ancak iş bununla bitmiyor. Düşmanı kovduktan sonra bu ülkenin zenginliklerinden hem biz hem de gelecek nesiller yararlanması lazım. Her santimetrekaresini terle suladığımız zaman, okullarında çocuklarımız gürül gürül okuduğu zaman muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkararak olur bir ülkeyi imar etmek” dedi. Tören ikramların ardından sona erdi 

Haber Videosu