Mısır'da 9 kişi daha idam edildi. İdamlara, bir tepki de Aydın'dan geldi. Efeler ilçesindeki Bey Camii'nde bir araya gelen İnsan ve Medeniyet Hareketi, İnsani Yardım Vakfı, Anadolu Gençlik Birliği, Eğitim Bir-Sen, Ensar Vakfı, Genç Hareket ve İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği yöneticisi ve üyeleri, idam edilenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

"DARBECİLERİ KINIYORUZ”

Namazın ardından açıklamalarda bulunan Halil Acar, idamların haksız olduğunu söyledi. General Sisi'nin Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye yaptığı darbenin ardından başlayan zulüm dolu süreçin devam ettiğini ifade eden Acar, darbecilerin ülkelerinin şerefini ve bağımsızlığını para karşılığında emperyalist ülkelere sattığını ifade etti. Acar, "Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin canlarını ve ümmetin onurunu para karşılığı satılığa çıkaran sefil darbecileri şiddetle kınıyoruz" dedi.

"GÜCÜMÜZÜ ORTAK DÜŞMANLARA KARŞI KULLANMALIYIZ"

Müslümanların kardeş olduğunu ve kendilerini içten çürüten her türlü fitneye karşı uyanık olmaları gerektiğini dile getiren Acar, "Birbirimizin kusurlarını büyütüp çatışma vesilesi yapmaktan vazgeçip, gücümüzü tüm müslümanların ortak düşmanlarına karşı kullanmalıyız. Sivil toplum kuruluşları olarak bizler, ümmetin dirilişi için bütün Müslümanlara sorumluluk düştüğü kanaatindeyiz. Bu sorumluluğu sadece üzülerek ve ağıt yakarak yerine getiremeyiz. Zalimin zulmünü engellemenin ilk şartı zalime kin duymaksa ikinci şartı da adaleti sağlamak için kudret sahibi olmaktır" ifadelerini kullandı.