CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci, bazı haber sitelerinde yer alan kendisine yönelik iddialarla ilgili basın açıklaması yaptı. Parti binasında düzenlenen basın toplantısına, Ali Deveci’nin yanı sıra yerel seçimler için aday adaylığını açıklayan Cavit Yenipazarlı ve Ali Çetinkaya, kadın ve gençlik kolları başkanları ile partililer katıldı. 
  8 Ekim Pazartesi günü bazı haber sitelerinde kendisiyle ilgili iddiaların yer aldığını belirten Deveci, “CHP Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan ankette benim Özlem Çerçioğlu yerine MHP’nin adayı Ümmet Akın’a oy verdiğim yazıldı. Bu haber kamuoyuna 'İhanet', 'Brütüs' benzetmesiyle servis edildi. Bu haberler 7 Ekim’de Germencik İlçe Başkanı Hasan Toker, bir gün sonra ben ve Söke İlçe Başkanı Suat Durukan, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, 9 Ekim’de Buharkent İlçe  Başkanı Kudret Uysal’la devam etti. Hasa Toker haberlerin ardından sosyal medyadaki hakaretlere dayanamayarak istifa etmiştir. Bize göre istifası yanlış oldu” dedi.

“GEREKİRSE İSTİFA ETMESİNİ DE BİLİRİZ”

15 yıldır CHP’nin çeşitli kademelerinde görev yaptığını hatırlatan Ali Deveci, “Benim özel yaşamımı,  duruşumu teşkilatım net olarak bilir. Benim siyaset anlayışımda kırık çizgilere yer yoktur. Bugüne kadar birlikte siyaset yaptığım insanları asla satmadım. Hiçbir zaman kapıkulu askeri olmadım. Çalışmalarımızı ekip ruhu içinde yürüttük. Dava adamıyız. Partililiğimizin sorgulanmasına izin vermeyiz, gerekirse koltuğu bırakmasını da biliriz” diye konuştu. 
  Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile aralarında sorun varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını savunan Deveci, Çerçioğlu’na  güven ve desteğinin tam olduğunu söyledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU 

Bazı çevreler tarafından kendisine iftira atılmak istendiğini iddia eden Ali Deveci, “Bu iftirayı kabul etmiyorum. Ben başka partinin adayına oy verecek kadar alçalmadım. Bu tezgahlanan bir karalama operasyonudur. Asla başarılı olamayacaklar. Nazilli örgütünün sesi olarak doğruları söylemeye devam edeceğiz. Bizans oyunlarıyla bana diz çöktüremezler. Görevimin başındayım” sözleriyle istifa etmeyeceğini açıkladı. Başkan Deveci, 10 Ekim Çarşamba günü CHP’li avukat Kazım Turanlı ile birlikte faillerin bulunması yönünde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

ÜSTÜ KAPALI MESAJ VERDİ  

Ali Deveci, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, olağanüstü kongre tartışmalarının yaşandığı dönemde kongre yapılması için imza vermesi nedeniyle parti içinde kendisine kumpas kurulduğunu düşünüp düşünmediği sorusu üzerine, “Partimizde gördüğüm eksiklikleri çeşitli platformlarda dile getirdim. Aydın’da değişim talebi için imza atan 4 kişiden biri benim. İmza attım diye baskı gelmedi ama bu konu sıkıntı yaşatmış olabilir.  Kurultay süreci bittikten sonra biz bu defteri kapattık. Aykırı sesler çıkınca bir takım kanallar böyle karalama faaliyetleri yaptılar” diyerek üstü kapalı mesaj verdi. 
  Ali Deveci yaşananlardan dolayı partinin İl Başkanı Ali Çankır’la görüştüğünü, Çankır’ın bu iddialara inanmadığını kendisine ifade ettiğini sözlerine ekledi.

Haber Videosu