Sabah saatlerinde Söke'ye giden Ümmet Akın, ilk olarak partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Daha sonra Söke Ziraat Odası, Ticaret Odası ve Söke Genç İş Adamları Derneği üyeleriyle bir araya gelen Akın, Çarşamba Pazarı ile Sanayi Sitesi'nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Ümmet Akın'a Söke'deki ziyaretleri sırasında, MHP Söke İlçe Başkanı Veysel Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.

"AYDIN'I MUTLU İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR KENT HALİNE GETİRECEĞİZ

" Ümmet Akın Söke'de yaptığı açıklamada, insan odaklı belediyecilik yapacağını ve Aydın'ı mutlu insanların yaşadığı bir kent haline getireceğini söyledi. Akın, "Belediyeler artık yol yapacak, cadde yapacak ama bunun yanında şehirde yaşayan insanlar için de doğru yaşam alanları oluşturacak. İlimizde, ilçemizde yaşayan insanların daha sağlıklı yaşabilmesi için, kendini geliştirebilmesi için yapmamız gerekenlerin sağlıklı olması lazım ki, ben ve çocuklarım da sağlıklı gelişebilsin. O zaman tarım yapmayı, ticaret yapmayı, iş yapmayı daha kolay hale getirebiliriz. Çocuklarımızın, ailelerimizin daha iyi yaşayabileceği bir Aydın'ı hayal ediyoruz. Bunu da sivil toplum örgütleri ve odalarla birlikte gerçekleştireceğiz. Biz saman balyası, fidan midan dağıtmayacağız. Ama ürettiğimiz ürünü daha iyi fiyata nasıl satabiliriz, onun yolunu bulacağız" dedi.

"DOĞRU BÜTÇE YAPILAMIYOR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun doğru bütçe yapamadığını da öne süren Ümmet Akın, "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı tamamen bizim cebimizden çıkan bir bütçe kurgulamış. Su paralarını arttırmış, tabela vergilerini yükseltmış, imar, inşaat, kanalizasyon harçlarına zam yapmış. Bu ve benzeri birçok parayı vatandaşların cebinden, bizim cebimizden almayı hedefleyen bir bütçe kurgulamış. Sonra da sosyal belediyecilik adı altında halk ekmek, halk et ve otobüs ile popülist siyaset yaparak belediyecilik yaptığını iddia ediyor. Böyle insanların cebinden bütçe yapılıp şehir yönetilemez. Eskiden vergi dairesine gitmeye korkardık, şimdi Büyükşehir Belediyesine gitmeye korkar hale geldik" ifadelerini kullandı.

"AYDIN'IN GERÇEKLEŞEN BÜTÇESİ KOMŞU İLLERİN ÇOK ALTINDA

" Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım yapamadığını da iddia eden Akın, "Aydın Büyükşelir Belediyesi'nin bu sene gerçekleşen bütçesi 444 milyon lira. Denizli'de bu rakam 3 ila 3 buçuk milyar lira, Manisa'da 2 milyar lira olarak gerçekleşti. Aydın'ın 2019 yılı bütçesinin acilen 3 milyar lira ile başlaması lazım. O yüzden Denizli 3-4 tane köprüyü aynı anda yaparken, senin Aydın'ın bir köprüyü zor yapıyor veya burada olduğu gibi Söke Çayı'nın ıslahını yapamıyor, suçu DSİ'nin üstüne atıyor." şeklinde konuştu.