Esnafın ürünlerini sergilemesinden dolayı kaldırımlarda yürüyemez hale gelen vatandaşların şikayetini AK Parti Grubu, İncirliova Belediye Meclisi'ne taşıdı. Meclisin Mayıs ayı toplantısında AK Parti Grubu'nun yayaların kullanması için kaldırımları esnafın boşaltması için verdiği önergeyi, Belediye Başkanı Aytekin Kaya oylamaya sundu. Oylamada Kaya'nın yanı sıra AK Parti, CHP, İYİ Parti ve DSP'li meclis üyeleri 'evet' oyu kullandı. Oy birliğiyle alınan ancak henüz uygulamaya konulmayan karar esnafı üzdü, vatandaşı ise sevindirdi.

"YETKİ BELEDİYEDE"

İncirliova Belediye Meclisi'nin AK Parti'li Üyesi Hasan Güneş, vatandaşların esnafın ürünlerini sergilemesinden dolayı kaldırımlarda yürüyemediklerini kendilerine şikayet ettiğini söyledi. Vatandaşlardan gelen şikayeti önerge ile İncirliova Belediye Meclisi'ne taşıdıklarını belirten Güneş, "Vatandaşımızın kullanması için kaldırımları esnafın boşaltmasını istediğimiz önergemiz, toplantıya katılan Belediye Başkanı Sayın Aytekin Kaya ve meclis üyelerinin 'evet' oylarıyla kabul edildi. Oy birliğiyle alınan kararı, uygulama yetkisi artık belediyede" dedi.

"DUYARLILIK BEKLİYORUZ"

Esnafı zor durumda bırakma gibi bir niyetleri olmadığını, esnaf kadar vatandaşın da kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Güneş, kaldırımların vatandaşlara ait olduğunu hatırlatarak, esnaftan duyarlılık beklediklerini söyledi. Öte yandan emniyet güçleri de esnafı yola kadar taşmamaları için uyarmaya başladı.