Kargo taşımacılığı açısından havaalanının gerekliliğine dikkat çeken Başkan Alıcık, “Nazilli, incirin anavatanı demek. Ticaretinin her şeyinin geçtiği yer demek. İncirin gümrüğünü ilçemize taşımak gerek. Aydın’a bir havaalanı yapmak lazım” ifadelerini kullandı.

MARKA DEĞERİNE KATKI


Aydına yapılacak bir havaalanının Nazilli açısından büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Alıcık, “Havaalanı, dünyaya açılan kapımız olan incirin ihracatı için çok iyi olacak. Türkiye incirinin yüzde 50’sini karşılayan Nazilli’nin kalkınmasına, gelişmesine, marka değerinin artmasına büyük katkı sağlayacak. Ayrıca sadece Nazilli değil çevre ilçelere de faydalı olacak” dedi.

"HAVAALANI İÇİN ÇALIŞMAK LAZIM"


Kargo taşımacılığı açısından havaalanının gerekliliğine dikkat çeken Başkan Alıcık, şunları kaydetti: “Allah’ın yeryüzündeki cenneti dediğimiz Nazilli ve Aydın gibi bir memlekette inanıyorum bir havaalanı olsa, hava yoluyla kargo taşımacılığı yapsak, üreticinin cebi para görür, herkesin cebi para görür. Bunu yapmak lazım. Bunun için çalışmak lazım. Bu konuyla ilgili hep beraber mücadele etmeliyiz."