Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydanı’nda Aydın Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi organize edilen fuarın açılış töreni gerçekleşti. Fuarın açılışına Vali Yavuz Selim Köşger, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile birlikte, müdürler, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

"GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK"  

Kitap Fuarı'nın geleneksel hale geleceğini belirten Vali Yavuz Selim Köşger, “Bu yıl ikincisini yaptığımız kitap fuarının devamı gelecek. Çok önemli bir kültürel faaliyet. Aynı zamanda Aydınlıların da talep ettiği bir fuar. Hemşehrilerimizin yoğun ilgisi var. Burada yüze yakın yayınevi, yüzbinlerce kitap ve onlarca yazar söyleşiye katılıp kitaplarını imzalayacak ve kitapseverlerle buluşacak” dedi.

"KİTABIN YERİ BAŞKA BİR ŞEYLE DOLDURULAMAZ" 

Kitap okumanın öneminin hiçbir zaman azalmadığını dile getiren Köşger, “Çağımız teknoloji çağı, dijital çağ. Bilgiye erişimde bir sınırlama yok. Anadolu atasözünde bahsedildiği gibi 'Yelle gelen selle gidiyor.' Çabuk erişilen bilgi çabuk kayboluyor. Kitabı eline alıp satır satır kelimelerin altını çizerek, kitabın kokusu hissedilerek elde edilen bilgi her zaman daha kalıcı oluyor. Kitabın yeri başka bir şeyle doldurulamaz. Bu yüzden kitap fuarı önemli. Aydın’da kitap fuarı eksikliğini giderdik. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize, akademik camiamıza ve kitabı seven tüm Aydınlılara hayırlı olsun” diye konuştu.

1 HAZİRAN'A KADAR AÇIK OLACAK 

Konuşmasının ardından Vali Köşger ve beraberindekiler açılış kurdelesi kesti. Fuarı gezen Vali Köşger, fuarda stant açan yayınevlerinin görevlilerinden kitaplarla ilgili bilgi aldı. Aydın Kitap Fuarı, 1 Haziran 2019 tarihine kadar, sabah 10.00 ve akşam 22.30 saatleri arasında gezilebilecek