Güney Ege Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, gerçekleştirilen çalışmaların özetini içeren gündem maddelerini değerlendirmek ve yeni yapılacak olan faaliyetleri görüşmek üzere Aydın Valiliği’nde toplandı. 
  Yeni dönem Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Hasan Karahan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Denizi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan ile Ajans Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

57 PROJEDEN 37’Sİ BAŞARILI BULUNDU

Denizli Valisi Karahan, toplantı öncesi yaptığı basın açıklamasında, şu bilgileri verdi: “Ajansımız 2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Kültür Turizminin Geliştirilmesi ile Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programlarının sözleşme imzalama süreçleri devam etmektedir. Bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlama amacı taşıyan toplam 1 milyon lira destek bütçeli teknik destek programında ilan edildiği tarihten itibaren 57 adet proje başvurusu kabul edilmiştir. Söz konusu başvuruların 37’si başarılı olarak ilan edilmiştir. Eylül-Ekim dönemi için proje başvuru süreci devam etmektedir.”  

ONAYLANAN TEK PROJE AYDIN VAKIF ÜNİVERSİTESİ 

2018 yılı içinde 5 adet proje başvurusu aldıklarını ifade eden Karahan, “Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacını taşıyan toplam 2 milyon lira destek bütçeli 2018 yılı fizibilite desteği programı 20 Nisan tarihinde ilan edilmiştir. Program kapsamında 28 Eylül 2018 tarihi itibariyle toplam 5 adet proje başvurusu alınmıştır. 2018 yılı fizibilite desteği kapsamında şu ana kadar yönetim kurulumuzca onaylanarak başarılı kabul edilen ve sözleşme imzalanan tek proje Aydın Ticaret Odası Öğrenci Okutma ve Eğitim Vakfı’nın Aydın İli Vakıf Üniversitesi Fizibilite Etüdü projesidir. Bu programımız kapsamında 2 adet proje başvurusu daha alınmış olup ilgili projeler yönetim kurulumuzca değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı.

TEMİZ ÜRETİM İÇİN MENDERES’İN KİRLİLİĞİ DE KONUŞULDU

Vali Karahan, konuşmasının devamında, “Ayrıca bugün tekstil markalarının temiz üretim konusunda artan taleplerinin karşılanması ve bölgemizde temiz üretim dönüşümünün hızlanmasını amaçlayan temiz üretim hareketinin ilk adımı olarak planlanan ve Büyük Menderes Nehri’nin de kirliliğinin önüne geçilmesine katkı sağlamayı hedefleyen ‘Tekstil Sektöründe Temiz Üretimin Yaygınlaşması’ faaliyeti kapsamında yapılan ve yapılması planlanan faaliyetler değerlendirilecektir” diye konuştu.

UYGUN BULUNAN MADDELER KARARA BAĞLANDI

Toplantıda bölgenin turizm tanıtımı, yatırım destek faaliyetleri ve kapsamındaki çalışmaları değerlendiren ve yapılabilecek faaliyetler ile planlanan etkinlik katılımlarını görüşen GEKA Yönetim Kurulu üyeleri, söz konusu gündem maddelerini görüşüp değerlendirdikten sonra uygun bulunan maddeleri de karara bağladı.