Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Toplantı Salonu'nda, İnşaat Mühendisi-İş Müfettişi Yardımcısı Celaleddin Yemşen ile Makine Mühendisi-İş Müfettişi Yardımcısı Murat Manyaslı tarafından verilen seminere, ilgili sektör temsilcileri katıldı.

"İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA OLMALI"

Yapı iş yerlerinin, İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İş Yeri Tehlike Sınıfları Tebliği’ne göre çok tehlikeli sınıfta olduğunun belirtildiği seminerde, inşaat sektöründe meydana gelebilecek kazaların ve zararlı sonuçlarının en aza indirgenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasının yanı sıra, son yıllarda Türkiye’de inşaat sektöründe işçi sağlığı ve güvenliği konusu ön plana çıktı. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme isteği ve bu konudaki uyum çalışmaları ile inşaat sektörünün uluslararası platformda birçok projede yer almasının, işçi sağlığı ve güvenliği konusundaki çalışmaları olumlu yönde etkilediği anlatıldı.

TOPLUMSAL BİLİNÇLENME BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

İşçi sağlığı ve güvenliği konusunda yeterli düzeye ulaşamayan ülkelerin ekonomilerinin de dolaylı olarak zarar gördüğü, bu nedenle iş kazası ve meslek hastalıklarının azaltılması konusunda toplumsal bilinçlenmenin büyük önem taşıdığı vurgulandı. Yapı işlerinde iş kazası istatistikleri, 2018 yılı yapı iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği programlı teftişleri, teftiş konuları, sık karşılaşılan noksanlıklar, yüksekte güvenli çalışma, elektrik ve elektrikle çalışma, kişisel koruyucu donanımlar gibi konularda bilgiler verildi. Seminer, soru-cevap kısmı ile son buldu.