Ülken, "Bizler yazılı görsel ve sosyal medyadan 1 Ekim’de yapılacak seçimlere kadar hiçbir polemiğe girmeyeceğiz. Ayinesi iştir kişinin. Bu grubun da yaptıkları da ortadadır" diye konuştu. 
  Aydın'da 4 bin 300 civarında kayıtlı üyesi bulunan AYTO'nun organ seçimleri, 1 Ekim'de yapılacak. "Güneş Grubu" olarak sarı liste ile seçime girecek olan AYTO’nun mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Anemon Otel’de toplantı düzenledi. 
  Toplantıya katılan çok sayıda üye de Ülken’e destek verdi. Güneş Grubu hareketi olarak 5 Mayıs 2013’te AYTO yönetimine geldiklerini hatırlatan Ülken, odayı ortak akılla yönettiklerini söyledi. Aydın için her türlü kişisel kaprisi bir kenara bıraktıklarını vurgulayan  Ülken, “Birlikte iş yapabilen, kaprislerinden ve kişilikleri ile ilgili her türlü unsuru bir kenara bırakıp konu Aydın ise aynı yerde durabilen ve birlikte aynı yere vurabilen insanların olduğu kitlenin adı, Güneş Grubu'dur. 5 Mayıs 2013 günü biz üyelerimizden aldığımız yetki ile birlikte göreve başladık. O gün 250-300 kişiden sadece 4 arkadaş bizimle birlikte değil. Kalanın tamamı şu anda bu salonda, aramızda ve üstüne katlanarak binleri aşmış durumdayız. Güneş Grubu, Aydın’ı yönetebilen ve sinerji oluşturmuş bir güç durumunda" dedi.

HESAP VERME GÜNÜ 

1 Ekim’de yapılacak seçimde üyelerine karşı hesap vereceklerini dile getiren Ülken, şunları söyledi: “Üye odaklı diyerek üyemizi merkeze oturttuk. Üyemizi ilgilendirmeyen hiçbir işin altına imza atmayacağımız söyledik. 'Üyesi odasıyla barışık, odası üyesiyle güçlü bir oda ve yönetim felsefesi' uygulayacağız demiştik. Çünkü güçlü üye, güçlü oda demekti. Güçlü oda, güçlü Aydın demekti. Güçlü Aydın ise, güçlü Türkiye demekti. Biz üyemiz, ülkemiz ve kentimiz için varız. 4.5 yılda defalarca projeler için bir araya geldik. Üyelerimizin ve kamuoyunun önüne çıkarak 4.5 yılda yaptıklarımızı anlatmak, konuşmamı uzatmaktan başka bir işe yaramayacak. Geride kalan yılları anlatmanın zamanı değil. Yaptığımız ne varsa hepsi herkesin dimağında duruyor. Artık bunun hesabının görülme günüdür. Demokraside sandık en güzel hesap verme ve aynı zamanda hesap alma günüdür. Artık yaptıklarımızı anlatmanın bir anlamı yok. Ve bir iki ayda seçim kazanılmaz veya kaybedilmez. Bugüne kadar geçen sürede ne yaptıysanız onun karşılığını alırsınız.”

POLEMİĞE GİRMEYECEĞİZ 

Ülken, diğer adaylara da başarı dileğinde bulunurken sitem dolu ifadeler kullandı. AYTO Yönetimi’ne karşı atılan iftiralar olduğunu ileri süren Ülken, “Karşımızda aday olan arkadaşların hepsi birbirinden kıymetli. Hepsine başarılar diliyorum. Seçimler geçer, odamız ve dostluklar baki kalır. Ancak yalan ve iftira söylenirken basit olan iki kelime ama muhatap olanlar için çok ağır ve kapanmayacak yaralara sebep olur. Hele ki bu iftiralara muhatap olan, hiçbir menfaat gütmeden odasına üyesine ve Aydın’a aşık, her birinin namusuna tek tek kefil olacağım bu muhteşem grup olarak sadece 'el insaf' diyoruz. Bizler yazılı görsel ve sosyal medyadan 1 Ekim’de yapılacak olan seçimlere kadar hiçbir polemiğe girmeyeceğiz. Ayinesi iştir kişinin. Bu grubun da yaptıkları ortadadır” şeklinde konuştu.   

“SARI LİSTE”

"Aydın için devam" parolasıyla yeniden oda başkanlığına aday olduğunu açıklayan Ülken, “Güneş grubu olarak sarı pusula, sarı kravat ve sarı fularlarla bizler yola devam kararı aldık. Çalışmak bizden, takdir önce Allah’tan, sonra üyelerimizden. Üye odaklı çalışmak için, güçlü üye güçlü oda için, üyesiyle barışık şeffaf yönetim için, dünya ile entegre bir Aydın ekonomisi için, Ankara’da Aydın’ın söz hakkı için, yepyeni dev projeler ve Aydın için devam. Allah yolumuzu açık etsin” ifadelerini kullandı. 
  Konuşmasının ardından kendisini destekleyenlerle kucaklaşan Ülken, duygusal anlar yaşadı.