Efeler Kent Konseyi tarafından Milli Aydın Bankası’nda, ‘Geçmişten Günümüze Trafik’ adlı sergi açıldı. Açılışa Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Aydın Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cuma gününe kadar gezilebilecek sergide ziyaretçilere çeşitli bilgilendirme broşürleri de dağıtılıyor.  

“HALKIMIZDA TRAFİK BİLİNCİ OLUŞTURULMALI”

Türkiye’de trafiğin çok büyük sorunlardan biri olduğunu kaydeden Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, “Her gün onlarca kişi kazalarda hayatını kaybederken bir o kadar da vatandaşımız yaralanmaktadır. Trafik kazaları insanları maddi manevi büyük sıkıntı içerisine itmektedir. Kent konseyleri kentlilik ve kent kültürünü insanlara verebilmek için vardır. Biz de bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Halkımızda bu trafik bilincini oluşturabilirsek sevdiklerimizle uzun yıllar yaşama imkanımız olacak” dedi.

“TRAFİKTE KARŞILIKLI SAYGI OLMALI” 

Trafiğin son yıllarda önemli bir olgu haline geldiğini ifade eden Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “İnsanın doğumundan ölümüne kadar trafiğin içerisindeyiz. Ayrıca artık günümüzde insanların ulaşım ihtiyacı da önemli hale gelmiştir. Bu kadar önemli bir olgunun hatalı olarak kullanılması insan hayatı başta olmak üzere can ve mal kaybına sebep olacak sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Bunu önlemenin tek yolu da kurallara uymaktır. Trafik kuralları çok uzun araştırmalar sonucunda yürürlüğe giren kurallardır. Bunlara hepimizin uyması gerekmektedir. Bunun yanında kentli olarak şehir yaşamında trafik kurallarının yanında karşılıklı saygının olması gerektiğine inanıyorum. Bütün kurallara uysak dahi birbirimize karşı saygısız davranırsak, bu kalabalık trafiğin içerisinde öfkemizi kontrol edemezsek çok ağır sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Birbirimizle olan yaşantımızı düzenleyen bu kurallara katkı koyan herkese mesleğim adına teşekkür ediyorum. Herkesin kurallara uymasını istiyorum” diye konuştu.  

“TOPLUM KÜÇÜK YAŞLARDA EĞİTİLMELİ”

Trafiği anlatmak için görselin çok önemli olduğunu ifade eden Emekli Teknik Öğretmen Erkan Atalı, “Uzun yıllardan bu yana topladığım görsellerle 18 yerde sergi açtım. Özellikle geçmiş yıllarda bayramlarda kaza sayısı başta olmak üzere ölü ve yaralı sayısı çok yüksek olurdu. Son zamanlarda bu rakamlar yerinde sabit gibi görünüyor ama trafikteki araç sayısı da kat be kat arttı. Arabaların da, kara yollarının da biraz daha uygun olması kazaları azalttı. Sürücü eğitiminden ziyade toplumu küçük yaşlardan itibaren eğittiğimiz durumda trafik sorununu ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.