21 Şubat Dünya Rehberler Günü açılış programına, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, KUTO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Aydın, ADÜ Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Tanrısevdi, rehberler ve Turizm Fakültesi öğrencileri katıldı.

"FARKINDALIKLA İNSANLARA YENİ BİR DÜNYA SUNUYORUZ" 

Programda açılış konuşmasını yapan ATRO Yönetim Kurulu Başkanı İsa Levent Gürçavdı, temel amaçlarının rehberlik mesleğini sevdirmek olduğunu söyledi. Rehberliğin tarih ile bugünü birleştirerek farkındalık ve insanlara yeni bir dünya yarattığını vurgulayan Gürçavdı, rehberlerin gününü kutlayarak programa katılan herkese teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ MEMNUN ETTİ

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz ise, rehberliğin kadim medeniyetleri tanıtan onurlu bir meslek olduğunu, okumayı ve öğrenmeyi gerektirdiğini, ATRO ile birlikte birlikte güzel çalışmalar yapılacağını ifade etti. Yılmaz, gençlerin etkinliğe gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  
  ATRO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Sayın da, Rehberler Günü etkinliklerinde gördüğü ilginin kendilerini daha da şevklendirdiğini aktardı.  

"SİKKELERİN TARİHSEL ÖNEMİ BÜYÜK"

Açılış konuşmalarının ardından Özge Ersu moderatörlüğünde Arkeolog Numismat Pervin Büyükkolancı, Efes sikkelerinin günümüze yansımalarını, değişimlerini, anlamlarını anlattı. Sikkelerin tarihsel önemlerini değişik uygarlıklardan örnekler vererek katılımcılarla paylaşan Büyükkolancı, sikkelerin tarihinin M.Ö 625 yıllarına dayandığını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Murat Aydaş ise, Efes Yazıtları'yla ilgili sunum yaptı.  
  Öte yandan Dünya Rehberler Günü etkinlikleri, öğretici sunumlarla 1 hafta sürecek.