Öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, sosyal becerilerini geliştirmek ve meslek hayatına hazırlanmalarına katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlendi. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 80 proje tanıtıldı. 
  Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen fuara, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Aydın Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Çağıl,  Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Okul Müdürü Sami Yavuz, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Fuarda öğrenciler tarafından yapılan birbirinden farklı onlarca proje ve icat ise dikkat çekti.

“MESLEKİ EĞİTİM PAHALI BİR EĞİTİMDİR”  

TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği’nin okullarında 4. kez yapıldığını ve amacının öğrenciler arasında proje algısı oluşturarak üretmenin hazzını tattırmak olduğunu kaydeden Okul Müdürü Sami Yavuz, “TÜBİTAK Liseli Gençler Yarışması'na geçen yıl 12, bu yıl ise 15 proje ile katıldık. Bu yıl 2 projeyle İzmir sergisine katıldık. Teknoloji tasarım dalında bölgede ikincilik ve üçüncülük okulumuzun oldu. Meslek liseleri ülkemiz eğitimi ve ekonomisi açısından çok büyük önem arz etmektedir. Ülkemiz, globalleşen dünyada hak ettiği yeri almak istiyorsa, mutlaka meslek eğitimine gereken önemi vermek zorundadır. Alana geçen her öğrenimiz sigorta kapsamına alınıyor. İşletmeye giden öğrencilerimizin ücretlerine devlet katkısı sağlanıyor. Meslek lisesine gelen öğrencilerin sayıca ve nitelikçe artması için, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde ‘Mekas Projesi’ni uygulamaktayız. Meslek eğitimi pahalı bir eğitimdir. Gelişen teknolojiyi takip edebilmek sadece devlet katkılarıyla mümkün değildir. Mutlaka sektörün de okullara destek olması gerekiyor. Hazırladığımız TÜBİTAK projelerine destekte bulunan sektör temsilcilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

“BİLİM İNSANI GİBİ PROJE ÜRETİYORSUNUZ”

Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ise, “Meslek liselerimizle amacımız ara eleman ihtiyacını karşılamaktı ama görüyoruz ki öğrencilerimiz birer bilim insanı gibi projeler üretiyor. Çabalarınızı kutluyorum. Okul müdürümüzü ve öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR DİKKAT ÇEKTİ 

Hidrojenli, akülü go-kart araçların gösterisi ile başlayan fuar, halk oyunları ile devam etti. Kurdele kesim töreni sonrasında ise fuarda Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan birçok çalışma dikkat çekti. Fuara katılan davetliler daha sonra öğrencilerin projelerini incelemek üzere tek tek stantları gezdi.