CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 'Adalet Yürüyüşü'nden 1,5 ay sonra başlayan ‘Adalet Kurultayı’na CHP Söke İlçe Örgütü olarak bugün 10.30 ile 12.30 arasında 2 otobüsle hareket edeceklerini söyleyen CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, “Şu ana kadar 60 kişilik başvuru var. Yaklaşık 100 kişilik katılımla Adalet Kurultayı’na hareket etmeyi planlıyoruz” dedi.

“16 NİSAN TOPLUM VİCDANINDA TANINMIYOR”

Halihazırda devam eden Adalet Kurultayı’na, CHP İl Başkanı Bayram İnci’nin öncülüğünde, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın da katıldığını söyleyen Gündüz, “Salı Sabahı Çanakkale’ye ulaştıktan sonra gün boyu oradaki programa eşlik edip Salı akşamı tekrar Söke’ye geri döneceğiz. Bilindiği üzere Adalet Yürüyüşü toplum vicdanında karşılığını buldu. 16 Nisan Referandumu gerçekten şaibeli bir seçimdir, tanımıyoruz. Toplum vicdanında da tanınmıyor. 61 yaşımdayım ve en az 40 senedir seçimlere katılıyorum. Yıllarca oy kullandım, sandık başkanlığı yaptım. Sandık kurulu üyeliği ve bina sorumluluğu yaptım. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa seçim günü bir karar alındı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sandıklar açıldıktan sonra bir karar aldı. Bu bile şaibenin ne kertede olduğunun somut göstergesidir. Adalet Yürüyüşü bunun üzerine başlamıştır” diye konuştu.

“AMAÇ ÜLKEDEKİ ADALETSİZLİKLERİN UNUTULMAMASIDIR”

Halkın oylarının gasp edildiğini savunan Gündüz, bu nedenle ortaya çıkan toplumsal tepkinin, Adalet Yürüyüşü'nün güçlü olmasında etki oluşturduğunu söyledi. Gündüz, şunları kaydetti: “10 Temmuz-19 Ağustos arası süren ve Maltepe’de Adalelet Mitingi ile sonlanan yürüyüş, yazın çok sıcak günlerine denk gelmesine karşın hiçbir provokasyona kapılmadan sağduyuyla gerçekleştirilmiştir. Maltepe’deki geniş katılım da bu emeğe saygının bir sonucudur. Toplumda adalet duygusunu işlememiz cidden önemlidir. Ülkedeki bir takım haksızlıklar gerçekten de toplum vicdanında rahatsızlıklara neden oluyor. Bunun karşılığı olarak hassasiyetin bazı eylem ve etkinliklerle sürdürülmesi, toplumu statik yapıdan daha aktif ve dinamik yapıya getirmek gerekiyor. Kurtuluş Savaşı yedi düvele karşı Türk halkının iman gücüyle başardığı bir olaydır. Halkımız bunu 100 sene sonra yine yapmalıdır. Günümüzde de tıpkı Atatürk gibi ortak akılla tüm kesimi kucaklayacak bir önderliğe ihtiyaç vardır. Adalet Kurultayı’nda amaç Türkiye’deki türlü adaletsizliklerin unutturulmadan gündemde tutulmasıdır.”