2017 yılının son günlerinde ATRO ve TUREB denetim görevlileri eşliğinde, Selçuk, Meryemana, Efes, Ödemiş ve Birgi bölgelerinde denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde belgesiz rehberlik faaliyetinde bulunan iki kişi tespit edilerek haklarında gerekli tutanaklar tanzim edildi.

"ÖNCELİKLİ AMAÇ VATANDAŞIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ATRO Başkanı Gürçavdı, "Bu denetimlerde amaç, günlük, haftalık gezi programı alarak tarihi ve ören yerlerini görmek isteyenlere güvenilir bir şekilde gezilerinin ve turlarının tamamlamasını sağlamaktır. Odamız denetmenleri tarafından yapılan denetimlerde profesyonel turist rehberlerinin denetimi ile belgesiz kaçak olarak çalışan şahısların tespiti yapılarak bu şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunulmakta ayrıca denetim esnasında tespit edilen, kaçak acentecilik gibi diğer unsurları taşıyanlar, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bildirilmektedir" dedi.

97 KAÇAK REHBER TESPİT EDİLDİ

2017 yılı içerisinde yapılan denetimlerde 94 adet belgesiz, kaçak rehberlik yapan şahsın tespit edilerek haklarında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulduğunu söyleyen Gürçavdı, belgesiz rehberlik faaliyetlerini önlemek amacıyla yapılan denetlemelerin, rehberlik mesleğinin korunabilmesi adına büyük önem taşıdığını belirtti. Gürçavdı, denetimlerin İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile koordineli olarak 2018 yılında da aynı hız ve kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekledi.