ADÜ, eski Rektör ve öğretim üyesi Prof. Dr. Cavit Bircan’ı hakkında FETÖ ve yolsuzluk iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında görevden almıştı. Açıklama yapan eski Rektör Bircan, hakkında ne İçişleri Bakanlığı ne de Yükseköğretim Kurumları (YÖK) nezdinde yürütülen bir soruşturma olmadığını savundu.

"YOLSUZLUK DOSYAM YOK"

YÖK Kanunu'na göre eski rektörleri görevden alma yetkisinin YÖK'te olduğunu belirten Bircan, mevcut Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'in kendisini görevden alarak YÖK'ün yetkisini gasp ettiğini iddia etti. Kendisine ve eşine iftira atıldığını savunan Bircan, "Yolsuzluk' deniliyor, YÖK'te bir tane yolsuzluk dosyam yok. 4 yıllık görev dönemimizde Sayıştay ve YÖK denetimlerinden tertemiz geçtik. Bir insanın hayatı ile oynamak, kendisine, eşine, çoluğuna çocuğuna 'FETÖ'cüdür, yolsuzluk yapmıştır' demek büyük bir ayıptır ve iftiradır. Devlet bizi çok iyi bilir" dedi.

YÖK'E ŞİKAYET ETTİ

YÖK'ün göreve iade edilmesi için ADÜ Rektörlüğü'ne yazı gönderdiğini iddia eden Bircan, bu yazıya rağmen halen daha görevine iade edilmediğini dile getirdi. Aldemir hakkında Cumhuriyet Savcılığı'nda suç duyurusunda, YÖK'te de şikayette bulunduğunu belirten Bircan, eninde sonunda haklı ve haksızın ortaya çıkacağını ifade etti.