Bu yıl Kurban Bayramı'na denk geldiği için hayır ve festivalin birlikte yapılıp yapılmayacağı konusu gündemi uzun süre meşgul ederken, kamuoyunda zaman zaman çıkan “Belediye Dedebağ için ne yaptı?” eleştirilerine Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, yapılan hizmetleri sıralayarak yanıt verdi. Dedabağ Keşkek Hayrı'nın 736 yıllık Türkiye’nin en eski geleneklerinden biri olduğunu, ilçe için son derece önem taşıdığını vurgulayan Başkan Büyükyapıcı, yaptıkları hizmetleri anlattı.

“YOLU ASFALTLADIK”

Belediye olarak Dedebağ’a insanların daha rahat ulaşabilmeleri için çaba sarf ettiklerini ifade eden Büyükyapıcı, “Dedebağ'da göreve geldiğimiz günden bu yana çok çalışma yaptık. Biz göreve geldiğimizde toprak yoldan gidilip geliniyordu. Çok kötü bir yol ağı vardı. Onları ilk dönemimizde ilçe belediyemizin bütçesi ile bir asfaltlama yaptırdık. Şimdi ikinci döneme başladığımızda Büyükşehirin asfalt kaplaması ile yola bir kaplama daha yaptırdık. Yolumuz daha da düzeldi. Araç park yerlerinde sorunlarımız vardı. Her yıl biraz daha büyüterek araç park yerinde düzenleme yapıyoruz. Bu yıl yine bu düzenlemelere devam ettik” dedi.

ÇEVRE DÜZENLEMELERİ

Valilikten alınan bütçe ve Belediyenin katkısı ile geçen yıl parkeleme ve duvarların örülmesi çalışmaları yapıldığını hatırlatan Başkan Büyükyapıcı, “Orada yollarımız daha da rahatladı, genişledi, parkeleme çalışmaları yaptık. Asfalttan sonrası da parkeleme çalışması şeklinde devam etti. Dernek yerlerimizin ve tuvaletlerimizin düzenlemesi yapıldı. Çatının basık kaldığı şeklinde bir talep olmuştu. Geçen yıl Büyükşehirin katkılarıyla çatıyı yükselttirdik. Hayvan asılan yerlerin temizliği ve boyalamalarını ilçe belediyesi olarak yaptık. Dedebağ’daki tuvaletlerin kıbleye baktığı şeklindeki sorun nedeniyle Büyükşehir tarafından çalışma yapıldı. Yeni baştan çalışma yapıldı” diye konuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Bu yıl da aynı şekilde devam ettiklerini anlatan Başkan Büyükyapıcı, “Temizlik çalışmaları başladı. Etrafının otlarının biçilmesi çalışmasını belediyemiz sürdürüyor. Belediyeye ait bir arsaya bir vatandaşın katkısıyla buraya cami yapıldı. Biz belediye olarak taşlarını temin ettik. Nakliyesini üstlendik. Küçük bir minare belediyemiz tarafından yapıldı. Cami faaliyete geçti. Dedebağ’a yakışır konuma getirdik. Protokol oturma yerleri, katılımcıların oturma yerleri için belediyemiz tarafından düzenleme yapıldı. Hafta sonları burayı ziyaret etmek isteyenler için küçük ocaklar oluşturduk, bunlar da ilgi görüyor. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Dedebağ bizim önemli bir değerimiz” ifadelerini kullandı.  

“BİRLİKTE YAPILMASINDAN YANAYIM”

Dedebağ hayrı ile festivalin uzun bir süredir olduğu gibi birlikte yapılmasından yana olduğunu ifade eden Büyükyapıcı, bu konuda düşüncelerini paylaştı. Dedebağ Hayrı'nın festivale, festivalin Dedebağ Hayrı'na katkı yaptığını söyleyen Büyükyapıcı, “Bu anlamda ısrarla ben Dedebağ Hayrı ile festivalin beraber yürümesinden yanayım. Çünkü festivalimiz için basın ve televizyonları davet ediyoruz. Onlarla her konuşmamızda Dedebağ’dan da bahsediyoruz. Festivalimizde davet ederken Dedebağ Hayrı'mıza da davet ediyoruz insanları. Burada dayanışma duyguları da ortaya çıkıyor. Ben birlikte yürütülmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman ayrılması yönünde talepler geliyor ama bu kazanımları kaybetmemek adına direniyorum. Güzel artılar kazandırdığını düşünüyorum. 200-300 kilo buğday ve etten bin 300 kilo buğday ve ete çıktı. Yani birlikte olmasının avantajları sayesinde Dedebağ’a katılım arttı. Ama halkın arzuları ve derneğin talepleri dikkate alınmaz diye bir şey yok. Önümüzdeki yıllarda nasıl uygun görülecek, nasıl yapılacak değerlendiririz ama benim düşüncem birlikte yapılması yönünde" şeklinde konuştu.