Nazilli’de 15 senedir Yeni Sanayi’de Euro Servis olarak hizmet veren Ersin Gümüşoğlu ve Kamil Can, yaz aylarının gelmesiyle yola çıkacak vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Ustalar, yağ ve benzin filtreleri, klima, fren, ön takım gibi bakımların mutlaka yapılması gerektiğine dikkat çekti.

“YAZ, KIŞ PERİYODİK BAKIM YAPILMALI”

Periyodik bakımların mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden Gümüşoğlu, “Yaklaşık 15 yıldır oto servis işiyle uğraşmaktayım. Genelde binek otomobillere bakmaktayız. Yaz ayı, tatil zamanı geldi. Yola çıkacak kişilerin otomobillerinin yağ ve filtre bakımları, fren bakımları, gibi rutin bakımlarının yapılması gerekir. Otomobillerin yolda kalamamaları ve arıza vermemesi için bakım şart. Özellikle de yola çıkacak vatandaşlarımız periyodik bakımlarını yaptırsın. Bunun yanı sıra klima bakımı da yaptırılmalıdır” dedi.

“YAZ BAKIMI O KADAR MALİYETLİ DEĞİL”  

Yaz bakımının çok maliyetli olmadığı ifade eden Gümüşoğlu, “Aracın kontrolünde çıkacak masrafa bağlı olarak değişir. Siz aracınızı daha düzgün, daha hoş kullandıysanız, aracınız da size hoş davranır. Siz aracınıza kötü davrandıysanız, o da size ona göre masraf çıkarır. Periyodik bakımlar 200 lira ile bin lira arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.

Haber Videosu