31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi partilerde aday adaylığı açıklamaları devam ediyor.  Son olarak Köşklü iş adamlarından ve Köşk Belediye Doğanspor Kulübü Başkanı Yaşar Baş, AK Parti'den belediye başkanlığına ilk aday adaylığını açıklayan isim oldu. 
  AK Parti Köşk İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını kamuoyuna duyuran Baş’ı, partililer ve yakınları yalnız bırakmadı. AK Parti Köşk İlçe Başkanı Halil Mollaoğlu, Köşk Belediye Başkan Aday Adayı olan Yaşar Baş’ın başvuru dosyasını alarak başarılar diledi ve Köşk için hayırlı olması temennisinde bulundu. Yaşar Baş, adaylığı ilgili olarak da bazı açıklamalarda bulundu.

“İLÇEMİZE ÖZVERİLİ BİR ŞEKİLDE HİZMET EDECEĞİZ” 

Köşk’e daha iyi hizmetler yapmak için Köşk Belediye Başkanlığı görevine talip olduğunu ifade eden Baş, “AK Partimizin kurucusu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda ve onun himayesinde, yanında görev yapmak düşüncesiyle belediye başkanlığı adaylığına talip oldum. Öncelikle ilçemizde 10 yıldır hizmet veren belediye başkanımıza ve daha önce görev yapmış belediye başkanlarımıza yapmış oldukları hizmetlerden dolayı sonsuz teşekkür ederim. Allah nasip eder de, görev bize tevdi edilirse, teşkilatlarımızla uyumlu bir şekilde el ele, kol kola 28 bin nüfusu olan ilçeme özverili, dürüst bir şekilde devletimizin, milletimizin tüyü bitmemiş yetimin hakkını hiç kimseye peşkeş çektirmeden kanunlar çerçevesinde yatırımlarımızı yapıp hizmet edeceğiz” dedi.

“KÖŞK’Ü YAŞANABİLİR BİR KENT HALİNE GETİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yolunda en güzel şekilde kimsenin hakkını yemeden halka hizmet etmek için yola çıktığını ifade eden Baş, “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde de, Köşk halkının, çevremizin, yakın dostlarımızın talep ve teşvikleri ile Cenab-ı Allah’ın da inayeti ile belediye başkanlığı görevine talip olmuş bulunmaktayız. Görev verildiği takdirde şahsım ve ekibim olarak devam eden yatırım ve hizmetlerin tamamlanması noktasında gayret sarf etme düşüncesindeyiz. Bunun yanında hayata geçirmeyi planladığımız projelerimle Köşk’ü daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için kentin tüm bileşenleri ile birlikte istişareler yapıp el ele vererek, gece gündüz gözetmeden çalışacağız” diye konuştu.

PROJELERİNİ AÇIKLADI

Aday gösterilmesi ve daha sonra da seçilmesi durumunda yapacak olduğu bazı projelerden bahseden Baş, “İlçemize mesire alanları, piknik yerleri, yüzme havuzları, ailecek hafta sonları eğlenebilecek alanlar inşa edeceğiz. 28 mahallemize yerinde hizmet yapacağız. 6 adet yeni şantiye kuracağız ve her çalışma ekibi de en az 10 kişiden oluşacak. 1 kepçe 1 kamyon 2 traktör ile yerinde hizmet vereceğiz. 28 mahalle ve ilçemiz için parke taşı fabrikası kurup hem işçi istihdamı sağlayacağız hem ekonomimize katkı sağlayacağız. İşçi ve esnafımıza borçların bir an önce acil eylem planı uygulayıp hızlı bir şekilde ödeyeceğiz. Kamu kurum ve kuruluşlara olan borçları yeniden yapılandırıp acil bir şekilde ödeyeceğiz. Belediyemize ait olan gayrimenkul arazileri daha iyi bir şekilde değerlendirip belediyemizin gelirini yükseltecek kaynaklar bulacağız. Köşk’ümüze 4 yıllık üniversite kazandırmak için gerekli çalışmaları yapacağız. İlçemizde kestane festivali düzenleyip ilçemizde kültür turizmini canlandıracağız” ifadelerini kullandı.

YAŞAR BAŞ KİM?

Aslen Köşk’ün Cumadere Mahallesi’nden olan iş adamı Yaşar Baş, 1996 yılından bu yana Köşk’te bir inşaat firmasının başında yönetici olarak görev yapıyor. 3 yıldan bu yana Köşk Belediye Doğanspor Kulübünde başkanlık da yapan Baş, AK Parti’nin kurulduğu 2002 yılından bu yana da partiye hizmet ediyor. 45 yaşındaki Baş, evli ve üç çocuk babası.