DSI tarafından yaklaşık 5 milyon TL'ye ıslahı yapılan Dereköy Çayı yatağında oluşan kargı ve sazlıklar Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlendi. Daha önce çay yatağı içerisinde biriken çöp, kum,  mil birikintisi ile kuru dal ve otların temizliği kış ayları içerisinde Nazilli Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılmış, yapılan çalışmaların ardından Belediye Başkanı Haluk Alıcık bu bölgede yaşayan vatandaşlardan dilek temennilerde bulunmuştu.

TEMİZLİK 2 GÜN SÜRDÜ


Geçtiğimiz yıl ıslah yenileme ve düzenlemelerin yapıldığı şehrin ortasından geçen Dereköy çayını sık sık kontrol amaçlı denetleyen Başkan Alıcık özellikle Turan Mahallesi kısmında tren yolu altında kalan kısımların sazlık ve kargılarla kaplanmış olduğunu gördü. Genel temizlik çalışması yapılırken oluşan bu sazlık ve kargıların da temizlenmesi talimatını verdi. Başkan Alıcık’ın talimatının hemen ardından Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Dereköy Çayı yatağında oluşan kargı ve sazlıklar 2 gün süren hummalı bir çalışma ile temizledi.

İLÇE GENELİNDE BAYRAMA HAZIRLIK SÜRÜYOR


Kurban Bayramı öncesinde yapılan temizleme çalışmasının ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, vatandaşları özellikle dere ve çay yataklarına çöp atmamaları konusunda uyardı. Dere ve çay kenarlarına gelişi güzel çöplerin atılmamasını isteyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Çay yatağı içerisinde atıklardan oluşan birikintileri, kuru dal ve otları periyodik olarak temizliyoruz. Vatandaşlarımızdan da önemle rica ediyoruz. Çöplerini çay yatağına ya da kenarlara atmasınlar. Kurban Bayramı öncesinde de yapılan genel temizliğin yanı sıra Fen İşleri Müdürlüğümüzce dere yatağı içinde kendi kendine çıkan sazlar ve kargılar kesildi. Ayrıca çay yatağı kenarında deforme olmuş demir parmaklıkların kaynakları yapıldı” diye konuştu.