Büyükşehir Meclisi, Koçarlı Belediyesi'ne hizmet binası tahsis etmekten vazgeçti. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Koçarlı Belediyesi arasında soğuk rüzgarlar esmeye başladı. Mutlu Öztürk'ün Koçarlı Belediye Başkanlığı döneminde meclis kararıyla kendisine devrettiği arazi üzerinde 6 katlı hizmet binası inşa eden Büyükşehir Belediyesi, Gündoğdu Mahallesi'nde 5 milyon 127 bin liraya yapımını tamamladığı binanın büyük bir bölümünü Koçarlı Belediyesi'nin kullanımına sunmuştu.

1 YILLIĞINA TAHSİS ETTİ

Tahsis süresi sona eren bina, 31 Mart'ta Koçarlı Belediye Başkanlığı'na Nedim Kaplan'ın seçilmesi ile birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısında gündeme geldi. Meclis, aynı şekilde binayı bedelsiz olarak 1 yıl süreyle Koçarlı Belediyesi'ne tahsis etme kararı aldı.

MESİRE ALANINI VERMEDİ

Koçarlı Belediye Meclisi, Öztürk döneminde Adnan Menderes Mahallesi Çamlık alanını da Büyükşehir'e devretmişti. Büyükşehir de bu alanı mesire alanı olarak düzenleyerek hizmete açmıştı. Mayıs ayı toplantısını gerçekleştiren Koçarlı Belediyesi'nin yeni meclisi, eski meclisin aldığı "Mesire alanının Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi" kararını iptal etti. İptal kararına, Büyükşehir'den cevap gecikmedi. Büyükşehir Meclisi, Mayıs ayı toplantısında bir ay önce aldığı hizmet binasını Koçarlı Belediyesi'ne tahsis etme kararını iptal etti.

"MAHKEMEYE VEREBİLİR"

İptal kararını değerlendiren Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, "Bu binanın arsası, Koçarlı'nın malı. Yeni belediye hizmet binası yapacağız. Onu yapıncaya kadar bu binadan çıkmayı düşünmüyoruz. İsteyen bizi mahkemeye verebilir" dedi.