Şenliğe Kuşadası Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Muzaffer Eryiğit, Tufan Asrav, ARYA Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Turhan, Belediye Meclisi üyeleri, CHP İlçe Yönetimi, partililer ve belediye çalışanları katıldı.
  Davutlar Mahallesinde bulunan Sevgi Plajı'nda düzenlenen şenlikte, yaklaşık 500 kilo sardalya balığı tüketildi. Şenlikte bin kişilik de lokma hayrı yapıldı. Şenliğe katılan çocuklar kendileri için oluşturulan oyun alanlarında eğlenirken, çocuklara patlamış mısır ikram edildi.

"EKSİĞİMİZ, YAPTIKLARIMIZI ANLATAMAMAK" 

Şenlikte konuşan Kayalı, belediyeye bağlı 21 müdürlük bünyesinde çalışan tüm personellerine özverili çalışmaları için teşekkür etti. Kayalı, “Bütün istatistikler elimizde. Biz Kuşadası’nı kurumsallaştırdık. Geçmişte yapılan bütün işlerin birkaç katını yaptık. Ancak bir eksiğimiz biz bin yapıyoruz, bir anlatamıyoruz. Millet bir yapıyor bin anlatıyor. Bunlar belediyenin asli görevi bunlarla yapılmaz ama bunun böyle olmadığını öğrendik. Görünen köy kılavuz istemez. 3 tane büyük projemiz kaldı. Biri yeni belediye binamız, projelerimiz tamamlandı. Biz yap-işlet-devret modelinden yana değiliz. Kendi öz kaynaklarımızla yapacağız" dedi.

"KALAN 3 BÜYÜK PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Kayalı, belediye binasının bulunduğu 21 bin metrekareye alana kent meydanı yapacaklarını, belediye binasının yapımının bunun için önemli olduğunu söyledi. Kayalı, "Kentler meydanları ile anılır. Bu projemizi de hayata geçiremedik. Projelerimiz de hazır, bunu da belediyemizin öz kaynakları ile yapacağız. Üçüncü projemiz de Kaya Aldoğan Lisesi yanındaki alana gençlik merkezi, spor kompleksi yapacağız. Bugüne kadar söz verdiğimiz işleri yaptık, hatta fazlasını yaptık" diyerek bunların içerisinde Kese Dağı projesinin olmadığını, bunu da hayata geçireceklerini söyledi.

"BİR DÖNEM DAHA ADAYIM"

2 gündür Ankara’da olduğunu söyleyen Kayalı, CHP Genel Merkezi'nde gerekli görüşmelerde bulunduğunu, arkadaşları ile de gerekli istişareleri yaptıktan sonra aday adaylığını açıkladığını söyledi. Kayalı, şunları kaydetti: "Önümüzdeki dönemde de 3 büyük projeyi hayata geçireceğiz. Bu personelle uyum içerisinde olumlu sinerjiyi yakalamışken, bir dönem daha aday adayıyım. Daha sonraki dönemde, bu dönem de aday adayı olanlar ve genç arkadaşların önünü açacağım." 
  Şenlikte katılımcılar, Belediye Orkestrası tarafından seslendirilen müzik ve türküler eşliğinde eğlendi.